Ekonomi

Orange dördüncü çeyrekte güçlü işletme serbest nakit akışı büyümesi bildirdi; Morgan Stanley hisse fiyatında yüzde 2 ila 3 artış öngörüyor

Orange SA (FNCTF), dördüncü mali çeyrekte işletme serbest nakit akışının (FCF) analistlerin varsayımlarından önemli ölçüde yüksek olduğunu bildirdi ve bu durum Paris ticaretinde hisselerinin %1 artmasına neden oldu.

Şirketin bu çeyrekte düzeltilmiş faiz, vergi, amortisman ve amortisman öncesi kazancı (FAVÖK) 3,54 milyar Euro olup, ortalama analist tahmini olan 3,51 milyar Euro’nun biraz üzerinde gerçekleşti. Şirketin geliri ise tahminlerle uyumlu olarak 11,58 milyar Euro oldu.

Bu çeyrekte telekomünikasyon altyapısına yapılan yatırımlar 2,15 milyar Euro’luk beklentinin altında 2,06 milyar Euro olarak gerçekleşti.

Dördüncü çeyrekte serbest nakit akışı beklentilerin %7,5 üzerinde gerçekleşti.

Orange, yılın ikinci yarısında toplam borcunu 27,00 milyar Euro’ya, yani 27,07 milyar Euro’luk beklentilerin biraz altına düşürmeyi başardı.

Orange, piyasa beklentilerine uygun olarak 2023 yılının tamamı için hisse başına 0,72 € temettü dağıtacağını duyurdu.

Orange, 2024 yılı kira giderlerinin muhasebeleştirilmesinin ardından FAVÖK’te mütevazı bir artış hedefliyor ve en az 3,8 milyar Euro tutarında organik nakit akışı yaratmayı hedefliyor.

Şirket ayrıca 2025 mali yılı için hisse başına en az 0,75 Euro temettü dağıtacak.

Morgan Stanley analistleri raporun çeşitli bölümlerine ve telekom operatörünün beklenenden daha güçlü işletme serbest nakit akışına özellikle hayran olduklarını ifade etti.

Hisse senedi fiyatının muhtemelen +%2 ile +%3 arasında artacağını tahmin ettiler.”

Bu makale yapay zekanın yardımıyla oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu