Teknoloji

Nikon’un ilk aynasız kamerası Z 9 Uzaya Fırlatıldı

Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri Üssü’ndeki Space Launch Complex 40’tan SpaceX Falcon 9 roketiyle fırlatıldı. Nikon Z9 Bir dizi lens ve gövdeyle birlikte NASA adına çalışıyor. Z 9, uzay istasyonundaki mevcut Nikon D6 ve D5 dijital SLR fotoğraf makinelerinin yerini alıyor.

Apollo 15 görevinden bu yana, Nikon kameraları ve lensleri NASA tarafından çeşitli görevlerde ve uzay mekiklerinde uzay araştırmaları için kullanılıyor. 1999 yılından bu yana, bilimsel araştırmalara ve bakıma yardımcı olmak ve astronotların dünya, gökyüzü ve ötesinin görüntülerini yakalamasına yardımcı olmak için yörünge laboratuvarında Nikon kameralar (Nikon F5) ve NIKKOR lensler kullanılıyor. Ekipman yalnızca uzay istasyonunun içinde değil, aynı zamanda NASA tarafından geliştirilen özel bir “örtü” içinde uzay boşluğunda da kullanılıyor.

Canon, Z 9’un alan açısından herhangi bir fiziksel değişikliğe uğramadığını belirtiyor. Kamera fiziksel olarak aynı olsa da Nikon mühendisleri astronotlara ve uzay ortamına daha iyi hizmet verebilmek için doğrudan NASA ile çalıştı. özel bir ürün yazılımı yarattı. Bu, mürettebatın ve ekipmanın uzay istasyonu çevresinde sürekli olarak maruz kaldığı kozmik radyasyonun sürekli bombardımanını hesaba katmak için gürültü azaltmayı yüksek deklanşör hızlarına kadar genişletmeyi amaçlamaktadır. Belge adı sırasına, varsayılan ayarlara ve kontrollere ek olarak, uzay istasyonundaki yaşam ve harici görevler için koruyucu örtüdeki yaşam için optimize edilmiş değişiklikler yapıldı. Ayrıca kameranın FTP ve aktarım protokolünde de değişiklikler yapılarak astronotların uzaydan dünyaya fotoğraf gönderirken iş akışını kolaylaştırmak, verimliliği artırmak ve güç tüketimini azaltmak amaçlanıyor.

NASA, Nikon’un aynasız kamera sistemindeki en son teknolojiyi entegre ederken, astronotlara yardımcı olmak için bir dizi lens de gönderildi. Teslimatta 13 Z 9, süper telefoto ve makro lensler dahil 15’ten fazla lens yer alıyor NIKKOR Z objektifve 15 Serbest Ticaret Bölgesi IIAdaptör içerir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu