Ekonomi

Suudi Yatırımcıların Türkiye’ye İlgisi Yeniden Canlanıyor

Bu yıl ilk kez Riyad’da düzenlenen Cityspace Global fuarına katılan Aremas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, “Şirketlere satışın yoğun olduğu emlak piyasasında Suudi Arabistan’ın adının ön plana çıkması bekleniyor” dedi. 2023’te yabancı sayısı azaldı. Downtown Global 2023 Gayrimenkul, Gayrimenkul, “Yatırım Sektörü Fuarı’nın ilk gününde Suudi yatırımcıların Türkiye’ye ilgisinin canlanmaya başladığını gördük” dedi.

Yabancı yatırımcıların nabzını tutmak amacıyla 10-13 Eylül tarihleri ​​arasında Riyad’da düzenlenen Şehir manzarası Global’e katıldıklarını belirten Aremas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, şunları söyledi: “Son yıllarda Dubai başta olmak üzere Arap ülkeleri, Abu Dhabi, Katar ve Suudi Arabistan Türkiye’ye geldi. İlgi azalırken, geçmişte büyük satışlar yaptığımız Suudi Arabistan pazarının canlanmasını bekliyorduk. Downtown Global 2023 Gayrimenkul Fuarı’nın ilk gününde, Bu yıl ilk kez düzenlenen Gayrimenkul Yatırım Sektörü Fuarı’nda Suudi yatırımcıların Türkiye’ye ilgisinin canlanmaya başladığını gördük.Hem yatırımcılar hem de geliştiriciler, “Özellikle İstanbul, Bodrum ve Trabzon’da büyük ilgi gösteriyor.” dedi.

YABANCI YATIRIMCILARIN NABIZINI TUTTU

Vedat Arslan, “2010 yılında büyük ölçekli, seçkin gayrimenkul projelerine satış ve pazarlama danışmanlığı vermek vizyonuyla yola çıkan Aremas Gayrimenkul olarak, Türkiye dışında da Almanya, Dubai ve Gürcistan’daki ofislerimizle faaliyet gösteriyoruz. A’dan Hizmet Konsept geliştirmeden satış sonrası hizmetlere kadar Z’ye.” Sunduğumuz projelerin toplam büyüklüğü yaklaşık 3 milyon metrekareye, satılabilir ürün değeri ise 5,3 milyar dolara ulaştı. Yabancı yatırımcıların nabzını tutabilmek adına Downtown Global 2023’te yerimizi aldık. Farklı coğrafyalardaki kapsamlı portföyümüz sayesinde başta Körfez ülkeleri olmak üzere dünyanın her yerinden ziyaretçi ağırladık. “Standımızda yatırımcıları ağırladık. Fuar sonuna kadar yaklaşık iki yüz bin ziyaretçi bekliyoruz” dedi.

BAKAN ZİYARET ETTİ

Gördükleri ilgiden son derece memnun olduklarını belirten Arslan, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve beraberindeki heyeti standımızda ağırladık. Yoğun ilgi gören fuara, sektör profesyonelleri ve iş insanlarının yanı sıra halkın da ilgisi bizim için “Son derece önemli” dedi.

Suudi Arabistan’ın ülke olarak dünyanın en büyük inşaat sahasına dönüştüğüne dikkat çeken Arslan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Suudi Arabistan’da proje geliştirmek için Türkiye’deki gayrimenkul geliştirici firmalardan değerli talepler alıyoruz. Gayrimenkul geliştirme için hazır arsa stoğu ve finansmana sahip Suudi pazarında ülkemizin geliştirme, inşaat ve satış tecrübesine ihtiyaç var. İnşaat sektörü Rusya ve Ukrayna’daki projelerle ilgileniyor, “Kayıplarının telafisini Suudi Arabistan’da bulabilir.”

haber-espiye.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu