Haber

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan “2023 Anayasa Sempozyumu”

Ulucanlar Cezaevi’nde 12 Eylül 2023’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla “1982 Yerine 2023 Anayasa Sempozyumu” düzenlenecek.

Cumhurbaşkanlığı İrtibat Bürosu ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu’nun yeni anayasa çalışmalarına ilişkin düzenleyeceği sempozyumda, hazırlanacak yeni anayasanın çağın demokratik gereklerine uygun şekilde temel hak ve özgürlükleri güvence altına almasına yönelik temel yaklaşımlar ele alınacak. ve “Türkiye Yüzyılı” ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımcılara hitap edeceği sempozyumda, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Uçum ve Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Muharrem Kılıç yer alacak. da konuşmalar yapacak.

“Yeni Anayasa İhtiyacı ve Temel Yaklaşımlar” başlıklı sempozyumun ilk oturumunda, ülkemizin ilk yazılı anayasası olan 1876 Anayasasından 1982 Anayasasına kadar Türkiye anayasa tarihi çerçevesinde; 12 Eylül Askeri Darbesi’nin bir ürünü olan ve halen yürürlükte olan bir yasadır. Kabul edilen anayasalar öne çıkan özellikleriyle ele alınacaktır.

Yine 1982 Anayasası yerine hak ve özgürlükler esas alınarak hazırlanması planlanan sivil, demokratik ve kapsayıcı yeni anayasanın maliyetinin nelere dayanması gerektiği değerlendirilecektir.

“Yeni Anayasada Hak ve Özgürlükler Yaklaşımı ve Yetkilerin Düzenlenmesinde İlke ve İlişkiler” başlıklı ikinci oturumda, yeni Anayasada yasama, yürütme ve yargı erklerinin hangi unsurlar ve değerler üzerinden düzenlenmesi gerektiği ortaya çıkarılacak. anayasa.

Ayrıca yeni anayasanın çağın demokratik gereklerine ve insan onuruna uygun olarak temel hak ve özgürlükleri güvence altına almasına yönelik temel yaklaşımlar tartışılacaktır.

Oturumların tamamlanmasının ardından katılımcılar rehber eşliğinde Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ni gezecek ve dönemin tarihi tanıklığını yansıtacak şekilde kurulan tünelde dijital içerikleri inceleme fırsatı bulacak. – ANKARA

mesudiyehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu