Sağlık

Genç Sağlık Sen 1. Ulusal Hemşirelik Sempozyumu Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi

Genç Sağlık Birliği 1. Oturumu 1. Ulusal Hemşirelik Sempozyumu başarıyla gerçekleştirildi.

Kaya: “Hemşirelerimizin Hak Ettikleri Maddi ve Özlük Haklarına Ulaşmaları İçin Çalışmaya Aralıksız Devam Ediyoruz”

Genç Sağlık Birliği Genel Lideri Osman Kaya, açılışta yaptığı konuşmada, “ Sağlık sisteminin vazgeçilmezi ve ‘kardeş’ anlamına gelen sağlık sisteminin en önemli yapı taşlarından biri olan bir sağlık kurumunun her alanında yorulmadan, yorulmadan çalışan siz değerli hemşirelerimizin, siz değerli hemşirelerimizin hizmetinde olması için aralıksız çalışmaya devam ediyoruz. Farsça, hak ettiği mali ve şahsi haklara sahiptir” dedi. Kaya, sempozyuma katkı sağlayan Hemşirelik Komitesi üyelerine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Kaya, sempozyuma katkı sağlayan Hemşirelik Kurulu üyelerine katkılarından dolayı teşekkür etti.

“Hemşire yalnız hastaların yardımcısıdır”

Hemşirelik Kurulu Lideri Mahsun Güçlü konuşmasında, “Hemşire, bireyin, ailenin ve toplumun sağlığını korumak, geliştirmek için çalışan, hastalıkları tedavi edici faaliyetlerde bulunan bir meslek olarak bilinse de hemşire bir annedir” dedi. Gerektiğinde baba, gerektiğinde baba, “Gerektiğinde kardeş, gerektiğinde yetim hastaların destekçisi olan bir sağlık grubudur” dedi.

Sempozyum Konuları

Yoğun katılımın olduğu Sempozyumda; Hemşirelik Mevzuatı ve Yönetmeliği, Hemşirelik Tarihi, Hemşireliğin Hak ve Sorumlulukları, Hemşireliğin Mali Hakları, Rehberlik Hemşireliği Kavramı, Hemşirelerin Yaşadığı Sorunlar, Çalışma Alanlarının Hemşirelere Etkisi, Hemşireliğimizin Adet Döngüsü İzinleri konularında sunum ve konuşmalar yapıldı. Toplantının sonunda Kadın Meslektaşlar, Mobbing konuları, soru ve cevaplar gerçekleştirildi. Bu bölümde hemşirelerin merak ettiği sorular yanıtlandı. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu