Haber

Fatih Erbakan kimdir, kaç yaşındadır? Refah Partisi Yeniden Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın Siyasi Kariyeri

Refah Partisi Yeniden Genel Başkanı Fatih Erbakan, Türkiye Cumhuriyeti 54. Hükümeti Başbakanı Necmettin Erbakan’ın oğludur. İlk kez 1999 yılında siyaset sahnesine çıkan Fatih Erbakan, kurucusu olduğu Refah Partisi’nin genel başkanlık görevini üstleniyor. Peki Fatih Erbakan kimdir, kaç yaşındadır ve aslen nerelidir?

İşte Fatih Erbakan’ın eğitim hayatı ve siyasi kariyeri

Fatih Erbakan kimdir?

Fatih Erbakan, 1 Ocak 1979’da Ankara’da doğdu. Annesi Nermin Erbakan, babası Türkiye Cumhuriyeti 54. Hükümeti’nin başbakanı Necmettin Erbakan’dır. Erbakan ailesinin üç çocuğundan biridir. Muhammed Ali Fatih Erbakan’ın Zeynep ve Elif adında iki ablası vardır.

Eğitim hayatına Ankara’da başlayan Fatih Erbakan, ortaöğrenimini Ankara Merkez İmam Hatip Ortaokulunda tamamladı. Daha sonra Ankara Ayrancı Lisesi’nden mezun oldu.

Üniversite eğitimine Başşehir Üniversitesi’nde başlayan Erbakan, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimine İngiltere’de başlamış ancak annesi Nermin Erbakan’ın vefatı nedeniyle Türkiye’ye dönmüştür. Bir daha İngiltere’ye dönmeyen Erbakan, yüksek lisans eğitimini Başkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde tamamladı. Aynı üniversitede ‘Yönetim ve Organizasyon’ alanında doktorasını yaparak ‘doktor’ ünvanını aldı.

Fatih Erbakan’ın Siyasi Hayatı

Fatih Erbakan ilk kez 1999 yılında siyaset sahnesindeki yerini aldı. Aynı yıl Fazilet Partisi Çankaya Teşkilatında seçim ve gençlik faaliyetlerinde bulundu. Bu arada Başkent Üniversitesi’nde MGV üniversite temsilciliği görevini üstlendi.

Saadet Partisi’nin kuruluşundan sonra genel merkez gençlik kolları yönetim kurullarında yer aldı. 2014 yılına kadar Saadet Partisi genel yönetim kurulu üyeliği ve Genel Başkan Başdanışmanı olarak görev yaptı. 2014 yılında yapılan 5. Olağan Kongre’de aday oldu ancak Erbakan’ın yerine yeniden Mustafa Kamalak seçildi.

4 Haziran 2013 tarihinde kurulan Necmettin Erbakan Vakfı’nın ilk başkanı olarak atandı.

23 Kasım 2018’de Yeniden Refah Partisi’ni (YRP) kurdu. Yine Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Türkiye’de 81 il ve 800 ilçede parti örgütleriyle çalışmalarını sürdürüyor.

17 Kasım 2019’da düzenlenen Erbakan; 45 bin kişinin katılımıyla Türk siyasi tarihinin en büyük kongreleri arasında yer alan kongrede YRP Genel Başkanı seçildi. Partinin ilk mitingi 9 Şubat 2020’de Sakarya Demokrasi Meydanı’nda ‘Kudüs Mitingi’ olarak düzenlendi.

Fatih Erbakan’ın Özel Hayatı

Fatih Erbakan, 2003 yılında Beyza Molu ile dünya evine girdi. Çiftin Merve ve Mina adında iki kızı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu