Haber

TBMM Genel Kurulu’nda CHP, DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin grup önerileri kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulu’nda CHP, DEM Partisi, UYGUN Partisi ve Saadet Partisi’nin kümelenme önerileri kabul edilmedi.

Genel Kurul’da; Saadet Partisi’nin “Taze ve kurutulmuş meyve ve sebzelerde bazı yasaklı ve yasaksız tarım ilaçlarının görülmesi”, ÂLÂ Partisi’nin “Antalya’da Sel Baskını”, DEM Partisi’nin “Kadınların siyasi temsili” ve CHP’nin “Artvin Arhavi’de HES’ler” ile ilgili küme önerileri “yayınlandı” farklı tartışıldı.

Partisinin küme önerisine ilişkin konuşan Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, pestisitlerin insan sağlığını ilgilendiren bir konu olduğunu, bu nedenle hükümetin önerilerine destek vermesi gerektiğini söyledi.

Çalışkan, gıda işlemede pek çok tarım ilacının kullanıldığını ve bunların çoğunun insan sağlığını tehlikeye attığını kaydetti.

Gıda ürünlerinde kullanılan pestisitlerin gerginlik, uykusuzluk, nesil bozuklukları gibi sorunlara neden olduğuna dikkat çeken Çalışkan, “Gelecek nesillerin sağlığı sağlıklı gıdaya bağlıdır. Zehir değil sağlıklı gıda tüketmek tüm vatandaşların hakkıdır. masa.” söz konusu.

Partisinin kümelenme önerisi hakkında konuşan UYGUN Partisi Antalya Milletvekili Aykut Kaya, selin ardından bölgede incelemelerde bulunduğunu belirtti.

Afet nedeniyle şehirlerin altyapılarının yetersiz olduğunu gördüklerini belirten Kaya, “Bu sorunların bir dünya şehri ve turizmin başkenti olan memleketim Antalya’da yaşanması hepimize ders niteliğindedir. Bu felaket bize şehirlerimizin eksik ve yetersiz altyapılarını tamamlayıp yağış rejimine uygun olarak yeniden inşa etmemiz gerektiğini gösterdi.” “Bunu bir kez daha acı bir şekilde gösterdi.” dedi.

Bu arada Kaya, Antalya’da yaşanan şiddetli yağış ve sel felaketine dikkat çekmek amacıyla konuşmasının bir bölümünü montunu giyerek yaptı.

AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik de tüm afetlerde olduğu gibi Antalya’daki sel olayında da hükümetin zamanında müdahale ederek vatandaşın yanında olduğunu kaydetti.

Çelik, rögarların Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından temizlenmediğini söyledi.

DEM Partisi Muş Milletvekili Sümeyye Boz, partisinin kümelenme önerisine ilişkin yaptığı konuşmada, kadınların siyasetteki oranının oldukça düşük olduğunu, hükümetin bu eşitsizliği ortadan kaldıracak adımlar atmadığını öne sürdü.

Partisinin kümelenme önerisi hakkında konuşan CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, HES projelerinin doğayı yok ettiğini, Karadeniz’de ağaçların kesildiğini ve vatandaşların bu adımlara karşı çıktığını söyledi.

Bayraktutan, madencilik ve HES projelerini yürütenlerin arkasında yargının bulunduğunu, iş adamlarının siyasetçilerle birlikte hareket ederek bu projeleri yürüttüğünü savundu.

Konuşmaların ardından Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlar ile 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın Birinci Kısmı üzerinde tartışmalara geçildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu