Teknoloji

Dünyanın En İyi Mobil Kamerasıyla DXoMark Lideri: Huawei P60 Pro

Çinli teknoloji devi Huawei, geçtiğimiz günlerde Almanya’da düzenlediği bir etkinlikte yeni amiral gemisi P60 Pro’yu tanıttı. Her yeni modeliyle taşınabilir telefonlar arasında adından söz ettirmeyi başaran Huawei, bu kez çıtayı daha yükseğe çekerek 156 puanla P60 Pro modeliyle DXoMark’ın başına geçmenin gururunu yaşıyor. Dünyanın en yeterli taşınabilir kameralı telefonu unvanını elinde bulunduran bu teknoloji harikasını deneyimleme şansı bulduk ve heyecanla inceledik. Gelin detaylara birlikte bakalım.

“Bu içerik marka işbirlikleri içerebilir.”

Eşsiz İnci Doku Tasarımı

Diğer modellere göre yapısı pek değişmemiş olsa da kutuyu açtığınız an göz alıcı inci ışıltılı tasarımıyla sizi büyülemeyi başarıyor. Ayrıca bu tasarımın ilginç bir özelliği de size özel olmasıdır. Yani Huawei bu modelin telefonlarında başka desenler kullanıyor. Rokoko İnci tasarımı ile herkese eşsiz bir özellik sunar.

Dayanıklı Kunlun Cam Cam, Dört Tarafı Eğimli Ekran

Huawei’nin endüstri favorisi Corning Gorilla Glass’a alternatif olarak geliştirilen Kunlun Glass’ Daha önce Mate 50 Pro modelinde görmüş ve sağlamlığına hayran kalmıştık. Huawei P60 Pro modelinde genel olarak İsviçre’nin SGS’sinin camdan düşmeye karşı beş yıldızlı dayanıklılık sertifikasına sahip bu yenilikçi cam ekran kullanılıyor. Düşme direnci on kat artırıldı.

2700×1220 çözünürlüklü, 1-120Hz orta uyarlamalı yüksek dinamik yenileme hızına sahip 6,67 inç dört tarafı kavisli OLED LTPO ekranOldukça rahat ve akıcı bir kullanıcı deneyimi sunar. P3 geniş renk gamını destekleyen 1,07 milyar renkli ekran ; Aydınlık ve karanlık alanlarda doğru renkler ve gerçekçi detaylar ile tüm ışık seviyelerinde en yeterli ekran performansını sunar. 1440Hz PWM karartma özelliğine var HUAWEI X TRUE Ekranlı Ekran;hem ortama hem de telefon içeriğine göre farklı aydınlatmayı akıllıca optimize eder.

Cam panelli, çift stereo hoparlörlü ve alüminyum çerçeveli P60 Pro; Sıçrama, toz ve su geçirmezlik testlerinde IP68 derecesi ile güvenilir bir kullanım vadediyor.

Kutu

Kutuyu açtığınızda sizi karşılayan modüllerden en ilgi çekici olanı elbette şarj adaptörü oluyor. Çünkü bu adaptörde daha önce görmediğimiz ama kullandıktan sonra neden daha önce yapılmadı diye düşüneceğimiz bir yenilik var. ikisi birden Hem USB Type-A hem de Type-C çıkışlı şarj adaptörüTek bir giriş ile hem telefonunuzu hem de diğer cihazları aynı anda şarj edebilme kolaylığı sunar.

10 dakikada %50 şarj sağlayan 88W SuperCharge,  7,5 W kablosuz ters şarjVe 50W kablosuz SuperCharge’ı destekleyen 4815mAh bataryaya sahiptir. 2000 şarj döngüsüRakiplerini geride bırakan oldukça güçlü bir bataryaya sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Çığır Açan Yeni Kamera

Şimdi, muhtemelen bu telefonu rakiplerinin önüne geçiren en belirgin özellik olan kamera. üçlü kamera dizisine sahip P60 Pro; 48 MP ana kamera, 13 MP ultra geniş açılı kamera ve 48 MP telefoto kameraTüm gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlanmıştır.

Ay’ın göz alıcı ışığını sadece harika zoom ile değil, sıradan çerçeveli fotoğraflarda da en iyi kalitede yakalamaya hazır olun!

10 kademeli fiziksel değişken diyafram açıklığına ve optik görüntü sabitlemeye (OIS), f/1.4’ten f/4.0’a otomatik olarak ayarlanabilen fiziksel diyaframa ve Huawei’nin devrim niteliğindeki RYYB sensörüne sahip 48MP ana kamera,Düşük ışık sonuçlarını optimize etmek, karanlıkta ayrıntıları görüntülemek ve gün batımı gibi aydınlıktan karanlığa senaryolarda inanılmaz sertlik, zenginlik ve kontrasta sahip görüntüler elde etmek için tasarlanmıştır.

Yüksek ışık hassasiyeti ve RYYB f/2.1 OIS optik görüntü sabitlemeözellik telefoto kameraKameradaki en geniş diyafram açıklığı, gece veya gündüz fark etmeksizin uzun mesafeli fotoğraflarda bile en yüksek kalitede sonuçlar almanızı sağlar.

Sadece ay ışığı alan açık bir alanda veya sadece mum ışığı alan kapalı mekanlarda çekilen fotoğraflarda görmekte zorlandığımız detayların netliğinden etkileneceğinize eminim.

Ana kameranın yanında Unutmayalım ki f/2.2 diyaframa sahip 13 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve f/2.4 diyaframa sahip 13 megapiksel ön kamera da oldukça yeterli sonuçlar veriyor.

Çoklu Ekran İşbirliği ve Ultimate Device+

EMUI 1x işletim sistemi ile gelen çoklu ekran işbirliği, cihazların ortasında verimli çalışmanıza olanak tanır. Telefon ekranını sanal olarak tablete yansıtır, tableti kullanarak telefondaki uygulamaları kontrol eder ve herhangi bir uygulamaya veya kabloya ihtiyaç duymadan iki cihaz arasında belge sürüklemenize olanak tanır.

Super Device+ teknolojisi ise cihazlar arası işbirliğini etkinleştirerek telefonunuzun işletim sisteminden bağımsız olarak Huawei uygulamalarını çalıştırmasını sağlar ve cihazları kolayca eşleştirmenizi sağlar.

Çözüm

Snapdragon 8+ Gen1 işlemcili Huawei P60 Pro, Google’a bağlı uygulamaların çalışması için GBOX ile sorunsuz kullanım sunar.En son Android sürümüne dayalı olarak, GBOX’u indirip hızlı bir şekilde yükleyebilir ve Google hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Bundan sonra sadece AppGallery üzerinden tüm uygulamalarda arama yapacak ve kullanmak istediğiniz Google Portable Services gerektiren bir uygulama ise başka hiçbir ek adıma gerek kalmadan GBox tabanına kurulacaktır.

GBOX’un kendi ayarlarında bulunan CLON seçeneği ile halihazırda kurulu olan uygulamaları GBOX üzerinden alarak bildirim ve güncelleme sorunlarını da ortadan kaldırır. Google Haritalar, Google Drive, Zoom ve YouTube kullanımında hiçbir sorun yaşamadık.

WhatsApp, Facebook, Instagram, Spotify ve Netflix gibi uygulamaları doğrudan AppGallery’den indirebilir, kurabilir ve güncelleyebilirsiniz.

Sonuç olarak ambargolara rağmen P60 Pro modeli; Eşsiz gece manzarası, muhteşem ay manzarası modu gibi özelliklere sahip DXoMark lider kamerasının yanı sıra etkileyici ekranı ve üstün tasarımı ile bizlere eşsiz bir deneyim yaşattığını söyleyebiliriz. Rakiplerini geride bırakacak pil performansı da bizden tam puan aldı. Dünyanın en uygun taşınabilir kamerasına sahip olan bu telefonun fiyatına gelecek olursak;

12 GB RAM + 512 GB depolama: 39.999 TL

8 GB RAM + 256 GB depolama: 36.999 TL’den satışa sunuluyor.

Burada bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu