Haber

A Haber’in deprem haberi: Çadır büyük, girişi var, oturma odası var, çay var

Maraş’taki depremlerin ardından bölgeye müdahalede geç kalındığı gerekçesiyle ilgili kurum ve kuruluşlar tepkilerin merkezinde yer alırken, hükümete yakın A Haber de deprem izlenimlerini aktarıyor.

Malatya’da büyükşehir belediyesinin fuar merkezinde bulunan 316 çadır ve 2500 kişiden oluşan Malatya çadırkentini ziyaret eden A Haber muhabirinin 7 dakika 16 saniyelik haberi şu cümleyle başlıyor:

“Depremin olduğu ilk günden itibaren devletin yaraları hızla sarılmaya, depremzedeler çok güvenli alanlarda ağırlanmaya devam ediyor.”

Daha sonra bir ailenin çadırına konuk olan muhabir, çadırın girişi, oturma odası olduğunu ve ne kadar sıcak olduğunu vurguladı. 25 metrekarelik çadırın mahzenini gezen muhabir, oradayken tesadüfen aileye yardım kolisi getiren askerlerle de röportaj yapıyor. Muhabir, yardım kutusunun içindeki öğeleri tanıtır.

Ailenin velileri, yardımların çok hızlı bir şekilde yapıldığını ve herhangi bir eksikliklerinin olmadığını belirterek hem devlete hem de belediye başkanına teşekkür etti. Baba diyor ki, “Elektriğimizi çektiler, kabloyu verdiler, ayakkabı verdiler, üç çeşit yemek var, meyve veriyorlar, daha ne şikayet edelim” diyor.

Ailenin 9-10 yaşlarındaki küçük oğlu çok mutlu olduğunu belirterek, “Allah devletimizi yüzüstü bırakmasın” ifadelerini kullanıyor. Muhabir “Maşallah” diye cevap verir. 7 dakikalık video hali sayesinde defalarca tekrarlanıyor.

Muhabir, çay keyfine geldiğine vurgu yaparak haberini sonlandırıyor: “Bu arada çayımız hazır. Malatya’da depremin olduğu çadır alanında çayımızı yudumlayacağız. İzlenimlerimizi aktarmaya devam edeceğiz. ” (HABER MERKEZİ)

haberbahce.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu