Haber

TİP adayları İzmir’de halkla buluştu: ‘Bu diktatörlüğü bitireceğiz’

İZMİR – Türkiye Personel Partisi (TİP) milletvekili adayları İzmir’de halkla buluştu. Bostanlı Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen aday tanıtım toplantısına TİP Genel Başkanı Erkan Baş, parti yöneticileri ve TİP İzmir milletvekili adayları katıldı. Sezen Aksu’nun partinin seçim müziği olan ‘Karşıyım’ şarkısıyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını TİP MYK üyesi Can Soyer yaptı.

SOYER: HAYAL ETTİĞİMİZ CUMHURİYETİ YENİDEN KURACAĞIZ

100 yıl önce bu ülkenin tek bir adamın, bir sarayın ya da bir hanedanın zevklerine göre yönetildiğini hatırlatan Erdoğan, 100 yıl sonra ise bir adamın bir sarayın zevklerine göre yönetildiğini söyledi. Soyer, “Aradan bir asır geçti ve taciz, şiddet ve hakaretlerle evlerimize kapatıldık. Biz bu vatanı mülkü olarak gören saltanat sevdalılarının elinden kaptık. Bir asır önce kurulan Cumhuriyetimiz bu ülkenin aydınlık yüzü olmuştur. Şimdi yeniden üzerimize çöken, solumuzun nefes almasına izin vermeyen karanlığı ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Bu ülke bir asır sonra tekrar bu karanlığa düşmesin, gücünü solundan alsın diye buradayız. Biz bu çabaları bir asır önce verdik, şimdi de vereceğiz. Başarımız yakındır. Bir asır önce nasıl cumhuriyeti kazandıysak, hak ettiğimiz, hayalini kurduğumuz cumhuriyeti yeniden kuracağız. TİP de bu çabanın ön saflarında yer alacaktır” dedi.

BAŞ: BU DİKTATORİYE SON VERECEĞİMİZE İNANIYORUM

Soyer’in ardından sahne alan Çet Can ve Elif Bayram, Türk Personel Partisi’nin ‘Milletin Kırmızı Çizgileri’ başlıklı Seçim Bildirgesi’nde yer alan hususları kamuoyuyla paylaştı.

Ardından bir konuşma yapan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, “Türkiye’yi bu karanlıktan kurtarmak için dostlarımızı size emanet etmeye, konuşmaya ve son hazırlıklarımızı yapmaya geldik. Önümüzdeki 30 günün her saati, her dakikası aklımızda olması gereken tek adam dönemini bitirmek, bu canavarca sistemi yıkmak ve kararlılıkla mücadele etmektir. Elimizden gelenin fazlasını yaparak bu diktatörlüğe son vereceğimize inanıyorum” dedi.

‘BU İTTİFAK MASA BAŞINDA KURULMADI; SOKAKTA, MEYDANA KURULMUŞ’

‘Giymek istedikleri deli gömleğine sığmayacaklarını ve bunun için mücadele edeceklerini’ vurgulayan Baş, “Bu siyaset anlayışını değiştireceğiz. İşçiler, kadınlar, gençler; Kendi kararlarını veren ve susturulmak isteyen vatandaşlarımızın siyasette etkin bir güç olduğu bir sistemi ülkemize geri getireceğiz. Türkiye iki ittifaka sığmaz derdik ve hepinizin katkılarıyla Emek Özgürlük İttifakı’nda buluştuk. Önümüzdeki yüzyılı belirleyecek bir ittifak olarak siyaset sahnesinde yerimizi alacağız. Bu ittifakta bir çatlak yaratmak için çok çaba harcandı. AKP kendini sadece akıllı sanıyor. Bu ittifak masada değil, sokakta, meydanda kuruldu. Sizler için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

‘TİP OYLAMASI HESAPLAMALI BİR OYDIR’

İzmir 1. Bölge’den aday çıkmayacağına değinen Baş, TİP’in günlük hesaplarla yola çıkmadığının altını çizdi. ’20 yıllık AK Parti iktidarına teslim olmayan, laikliğinden ve özgürlüğünden taviz vermeden mücadelesini sürdüren’ İzmir halkına teşekkür eden Baş, şöyle devam etti;

“Şimdi bir İzmir kıskançlığı başladı. İzmir böyledir, çok solcu değil diyenler var. İzmir’i sosyalistlerin temsil edeceğine inanıyoruz. Bize kin gütmememizi söylüyorlar. Biz kinci değiliz. Türkiye’de hiçbir vatandaşın adalete inancı kalmadı. Bu inancı gerçekleştirmek için pusulanın üzerindeyiz. Hep birlikte pusulanın içinde olmanın gururu ile yaşıyoruz. İLAÇ; Emeğiyle alın teriyle geçimini sağlayan tüm insanların oyununa talip olur. Emanet oy istemiyoruz. TİP’e verilecek oy bir hesaplaşma oyu. Bu ülkede doğrunun güçlü olabileceğini göstermek için seçimlere giriyoruz.”

MILLER: BELLİYİZ, BİZ İNANIYORUZ!

Baş’ın konuşmasının ardından İzmir’i 28. Dönem’de milletvekili olarak temsil etmesi beklenen adaylar sahnede bir araya geldi. TİP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Gazeteci İrfan Değirmenci, adaylar adına yaptığı açılış konuşmasında, “Bir sonraki görüşmemizin bir stadyumda olacağını biliyorum. İnatçı olduğumuzu biliyorum. İnancımız olduğunu biliyorum. 14’ümüz de Ankara’ya gidip İzmir’i temsil etmek istiyoruz” dedi.

Değirmenci Tipi adayları, Çiftçi Mehmet Kani, Şehir Plancısı Eser Atak, Petrol-İş Aliağa şubesinde yıllardır işyeri temsilcisi olarak görev yapan sendikacı Adalet Kul, ülkede yaşam ve insan sağlığının temsilcisi olacak Hekim Hasret Avcı sağlık çalışanlarının neredeyse her gün şiddete maruz kaldığı, bugüne kadar katledilen tüm maden işçilerinin hesabının sorulduğu bir yer. Maden çalışanı Aydın Zirve, Petrol-İş işyeri temsilcisi Aykut Yüksel, İşçi Demokrasi Partisi ve Tüm Taşımacılık İşçileri Sendikası üyesi Deniz Kondil, Altay Kadın Futbol Grubu Başkan Yardımcısı Avukat Mevluda Sena Yazıbağlı Selanik, fabrika çalışanı Ali Haydar Öztürk, DİSK Genel İş 8 Nolu Şube Üyesi Hoş Öztürk, Türk Hava Yolları direnişçisi Oya Oybir Midilli, LGBTİ+ hakları aktivisti Beyza Yaman ve hayvan hakları aktivisti Melis Aydınlı’yı takdim etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu