Haber

BAE ve Brezilya cumhurbaşkanları Abu Dabi’de bazı anlaşmalar imzaladı

ABU Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Lideri Muhammed bin Zayed Al Nahyan, ülkesini ziyaret eden Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ile bazı anlaşmalara imza attı.

BAE resmi haber ajansı WAM’a göre Al Nahyan, resmi görüşmeler için ülkeyi ziyaret eden Brezilyalı mevkidaşı Lula da Silva ile bir araya geldi.

İlişkilerin karşılıklı çıkarlara hizmet edecek şekilde geliştirilmesinin ele alındığı toplantıda, ekonomi, ticaret ve kalkınmanın yanı sıra teknoloji, iklim değişikliği, yenilenebilir enerji ve gıda güvenliği gibi alanlarda çıkarların güçlendirilmesi konusu ele alındı. .

Görüşmede, BAE’nin bu yıl ev sahipliği yapacağı 28. Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (COP28) Taraflar Konferansı ve bu konudaki iki ülke arasındaki iş birliğini güçlendirme fırsatları da ele alındı.

İki ülke arasında imzalanan anlaşmalar

Öte yandan BAE ile Brezilya arasında bazı anlaşmalar ve mutabakat zaptı imzalandığı ve tarafların iklim çalışması alanında ortak bildiri yayınladığı bildirildi.

BAE Devlet Lideri Al Nahyan da Brezilyalı mevkidaşı ile yaptığı görüşmeye ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “İki ülke arasındaki iş birliğini güçlendirme konusunda derin tartışmalar yaptık. Bazı anlaşmalar imzaladık.” sözlerini kullandı.

Al Nahyan, BAE ve Brezilya’nın ortasındaki stratejik ortaklığın çeşitli, sürdürülebilir ve yenilikçi ekonomik ilişkiler kurmaya odaklandığını kaydetti.

BAE Dış Ticaret Devlet Bakanı Sani bin Ahmed ez-Zuyudi de BAE ile Brezilya arasındaki petrol dışı ticaret hacminin yıllık yüzde 32 artışla 2022’de yaklaşık 4 milyar dolara ulaştığını belirtti.

Zuyudi, 2022 petrol dışı dış ticaret verilerine göre Brezilya’nın ülkesinin Latin Amerika’daki ilk ticari ortağı olarak kabul edildiğini ve Amerika kıtasındaki en önemli ticari ortaklar listesinde ABD’nin ardından ikinci sırada yer aldığını kaydetti.

mahmudiye-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu