Yaşam

Rüçhan Camay kimdir? Rüçhan Çamay kaç yaşında, nereli? Rüçhan Çamay hayatı ve biyografisi!

Gündemdeki isimlerden biri olan Rüçhan Çamay ile ilgili detaylar merak ediliyor. Vatandaşlar, sık sık karşılaştığı isim Rüçhan Çamay’ın hayatını araştırıyor. Peki Rüçhan Çamay kimdir? Rüçhan Çamay kaç yaşında, nereli? Rüçhan Çamay hayatı ve biyografisi! Detaylar burada.

RÜÇHAN ÇAMAY KİMDİR?

Fatma Rüçhan Çamay (d. 30 Mayıs 1931, İstanbul), Türk ses ve sahne sanatçısı ve sinema oyuncusu. Türkiye’nin ilk caz şarkıcılarından biridir. 1960’lı yıllarda Türk pop müzik plaklarıyla tanındı. Artık Türkiye’de televizyon yokken ABD’de CBS televizyon kanalının bir programına katılarak Türkiye’nin televizyon ekranına çıkan ilk sanatçısı oldu. 1976’da çıkardığı “Para Parra Parrra” plağı o dönemin en çok satan plakları arasına girdi.

1931 yılında İstanbul’da doğdu. Annesi Mebrure Hanım (Hasekin), babası Asım Bey’dir (Çamay). Annesi ve babası, o şimdi bir yaşındayken ayrıldı. Çocukluğunda bir süre İstanbul’da yaşadıktan sonra Ankara Radyosu’nda Türkiye’nin ilk kadın spikerlerinden biri olarak çalışan annesi tarafından Ankara’da büyütüldü. İlkokul ikinci sınıftan itibaren Maarif Koleji’nde yatılı olarak eğitim gördü. Müzik öğretmeni Celal İnce, müzik yeteneğini fark etti. Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuarı Piyano ve Şan bölümlerinde okudu. 12 yaşında konservatuar öğrencisiyken Ankara Radyosu Çocuk Kulübü’nün Nedim Otyam yönetimindeki korosunda yer aldı. Caz müziğine olan ilgisi öğrencilik yıllarında başladı ve Ankara Radyosu’nda caz söyledi. İlk kez 1947’de İstanbul’da sahneye çıktı. Konservatuarı bırakıp İstanbul’a yerleşti. Taksim Belediye Gazinosu’nda Belçika kimliğiyle şarkı söylemeye başladı; “Fransız vedeti (şarkıcı) Rüşan” adını kullandı; Türk olduğu anlaşılınca Taksim Belediyesi Gazinosu’nun gece kulübü bölümünde orkestra şarkıcılığına devam etti. Aynı yıl yönetmenliğini Kani Kipçak’ın yaptığı, başrolünü Cahide Sonku’nun oynadığı Evini Yıkayamazsın filminde rol aldı.

menderes-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu