Haber

Kırşehir bayram namazı saat kaçta? 2023 Kırşehir bayram namazı ne zaman? Kırşehir Ramazan Bayramı namazı vakti!

Kırşehir bayram namazı saat kaçta? soru araştırılıyor. Ramazan ayının bitiminden sonra kılınacak Ramazan Bayramı namazının vakti merak edildi. 21 Nisan’da kılınacak Ramazan Bayramı namazını kılmak isteyen vatandaşlarımız arama motorlarında Kırşehir bayram namazı saat kaçta? 2023 Kırşehir bayram namazı ne zaman? Kırşehir Ramazan Bayramı namazı vakti! arama yapmak. Detaylar burada.

BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTADIR?

Bayram namazının vakti, gün doğumunda kerahet vaktinden sonradır. Bir beldede bayram namazı bir mazeret nedeniyle birinci günü kılınamazsa Ramazan Bayramı’nın 2. günü, kılınamazsa 2. günü de kılınamaz. 3. gün Ancak bayram namazı özürsüz bırakılırsa artık kılınmaz ve kerah ile birlikte 2. veya 3. gün bayram namazı kılınabilir.

BAYRAM NAMAZI NASIL KILIR?

Diğer namazlardan farklı olarak bayram namazlarının birinci rekatında üç defa, ikinci rekatında üçer defa altı tekbir okunur. Bunlara “Zevaid” tekbirleri denir. Birincisi, “Niyet ettim, farz olan bayram namazını kılmaya, hazır olan imama uyarım” denilir ve namaz durdurulur.

Ardından imam ve cemaat sessizce “Sübhaneke” duasını okurlar. Subhanakeden sonra imamla birlikte “Allahu Ekeber” diyerek üç defa tekbir alınır. Tekbir alınırken (iftitah tekbirinde olduğu gibi) eller kulaklara kadar kaldırılır, birinci ve ikinci rekatlarda yanlara bırakılır. Üçüncüsünde göbek altından bağlanır.

Üçüncü tekbirden sonra imam, elleri bağlı iken, önce Fatiha’yı, sonra Kur’an’dan en az üç kısa âyet veya üç âyet uzunluğunda uzun bir âyet okur ve imamla birlikte rükû eder.

Rükû ve secde yapılırken ayaklar (ikinci rekat) kaldırılır ve eller bağlanır.

İkinci rekatta imam Fatiha ve Kur’an’dan en az üç kısa âyet veya üç âyet ölçüsünde bir uzun âyet okur. Sonra üç defa imamla “Allahu Ekeber” diyerek tekbir getirilir. Tekbir alınırken eller kulaklara kadar kaldırılır ve yanlara bırakılır. Üçüncüsünde yanlara bırakılır. Dördüncü tekbirde elleri kulaklarına kadar kaldırmaz, rükû için rükû eder.

Rükû ve secdeler yapılarak oturur.

İmam ve cemaat oturarak Ettahiyyatü ve Allahümme salli, Allahümme Barik ve Rabbena dualarını okurlar.

Namazdan sonra imam önce sağa sonra sola selam verir ve namaz biter.

KIRŞEHİR BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

Kırşehir’de bayram namazı saat 06.30’da kılınacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu