Haber

Kayseri’de ‘Sıhhi tesisat sizden, kazan bizden’ kampanyası

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hibe verilen Kayseri İli Hava Kirliliğini Barındırma Projesi sadece Eskişehir Bağlar Bölgesi Doğalgaz Dönüşüm Çalışması kapsamında yürütülmeye başlandı. , ilk aşama olarak söz konusu uygulama hava kalitesini doğrudan etkiler. Kömür kullanılan evlerin doğal gaz kullanımına teşvik edilmesi amaçlanıyor.

ESKİŞEHİR BAĞLARI BÖLGESİNDE 4 ETAP FORMDA PROJELENEN PROJENİN İLK ETABI

Hava kalitesinin iyileştirilmesi kapsamında fosil yakıt (kömür) kullanan hanelerde doğalgaza dönüşüm projesi kapsamında, hava kalitesini olumsuz etkileyen doğal gazın yaklaşık 4.000 haneye ulaştırılması planlanırken, hibe projesi öngörülmektedir. 4 aşama olarak. Bu kapsamda ilk etapta pilot bölge olarak sadece Eskişehir Bağları Bölgesi’nde yer alan Osmanlı, Danişmentgazi ve Selçuklu mahalleleri belirlendi. Proje ile Ocak 2023’te yayınlanan Kayseri Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliğini Azaltma ve Uyum Eylem Planı çerçevesinde Evsel Isınmada Kömür kullanımının azaltılarak hava kalitesinin iyileştirilmesi ve sera gazı emisyonlarının düşürülmesi amaçlanıyor.

MELİKGAZİ VALİLİĞİ VE MAHALLE MÜDÜRLÜKLERİ DE PROJEYE KATKI SAĞLIYOR

Melikgazi ilçesine bağlı Eskişehir Bağlar Bölgesi’nde kömür kullanan ve doğalgaza geçişte kombi olarak kullanılacak hane sayısı yaklaşık bin olarak belirlenirken, proje Çevre Şehircilik ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tam destekleniyor. Hibe programı kapsamında İklim Değişikliği. Melikgazi Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve mahalle muhtarları da bu projeye katkı sağlıyor.

DONANIMLI VATANDAŞLARIN 2023 KIŞINDA DOĞALGAZ TAKVİYESİNİ ALMASI ÖNGÖRÜLÜYOR

Proje başvurularının bir ay içerisinde tamamlanarak, desteklenmeye hak kazananlara hızlı bir şekilde değerlendirilerek kombilerin kış öncesi teslim edilmesi, kömür takviyesi alanlara da doğalgaza kavuşacağı öngörülüyor. Projeden faydalanmak isteyen vatandaşlar için şartlar ise şöyle sıralanıyor: “Başvurular https://www.kayseri.bel.tr/dogalgaz-donusum linkinden mülk sahibi tarafından yapılacak. , Öncelik Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma’dan kömür yardımı alan hanelere, hali hazırda doğalgaz kullananlara ve içinde oturulmayan (boş) daireler bu proje kapsamı dışında kalan hak sahipleri tesisatlarını yaptıracak, Kayserigaz temas anlaşmaları ve abonelikler kendileri tarafından yapılacak, başvurular 3 aşamada tamamlanacaktır.1.adım başvurusunda başvuru yapılan adresin tapu bilgileri ve rastgele birinin su, elektrik, telefon, fatura bilgileri Nisan 2023, internet, doğalgaz faturaları abonelik nedeniyle adreste ikamet eden kişinin adına alınıyor. Kazan yardımı hakkına esas teşkil edecek Kayserigaz iletişim sözleşme numarası, tesisata ilişkin anlaşmanın yapıldığı Kayserigaz’dan yetkili firma ile yapılan sözleşme ve 1. aşama başvuru formu linki gönderilecek, ve başvuru yapılan adres için onaylı doğal gaz proje bilgisi istenecektir. 2. Aşama değerlendirme sonuçlarına göre, talep edilen bilgileri sağlayan hak sahiplerine bildirim ve 3. seviye sözleşme formu linki ile başvurularının hangi sıra ile onaylandığı bilgisi gönderilecektir. Hak sahipleri tarafından imzalanan sözleşmeler, mülk sahipleri veya noterden vekalet verdikleri kişiler tarafından bizzat muhtarlara teslim edilecek, kombiler; onaylanan başvuru sırasına göre hak sahiplerine teslim edilecek, bir ay içinde işletmeye alınmayan kombiler geri alınacak ve hak sahipliği iptal edilecektir. İade edilen kombiler, onaylanan başvuru anında diğer hak sahiplerine verilecektir. Büyükşehir Belediyesi ve/veya bakanlık yetkilileri, numune alma sistemi ile montajı tamamlanan ve devreye alınan çalışmaları yerinde denetleyebilecek.”

haberzile.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu