Haber

Kayserispor-Beşiktaş kuraları

Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor, kendi sahasında karşılaştığı Beşiktaş ile 0-0 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Kayserispor Teknik Sorumlusu Hari Vukas ve Beşiktaş Teknik Yöneticisi Fernando Santos açıklamalarda bulundu.

Girdikleri pozisyonları değerlendiremediklerini belirten Kayserispor Teknik Sorumlusu Hari Vukas, “Çok zorlu bir mücadele oldu. Sahanın her yerinde takım olarak mücadele ettik. Maç sonuna kadar gol atmak istedik. Girdik. Takım olarak çok gol pozisyonu bulduk ama değerlendiremedik. Günün sonunda bu maçtan alacağımız olumlu şeyler var. “Önümüzde zor bir sezon var. Kale önünde sahip olduğumuz pozisyonları değerlendirmek için daha çok çalışmamız gerekiyor” dedi.

FERNANDO Santos: Beraberlik adil bir sonuçtu

Zor bir maç olduğunu vurgulayan Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos, “Her iki takım da çok mücadele etti. Çok çalıştı. Her iki takım da aslında maçı kazanmak için oynadı. Ama tabii ki berabere sonuçlandı. Geri dönüş ve topu kullanma konusunda sorunlar yaşadık. Bugün temel takım güçlüydü.” Buna izin vermedi. Zemin gerçekten çok kötüydü. Ama takımıma baktığımda bugün hücumda ve planlı organize atakta sıkıntı yaşadık. Grup olarak kolektif olarak bu konuda daha güçlü olmamız gerekiyor. Bir süreliğine hep uzun topa yöneldik. Sürekli kontra atağa geçtik. Aslında teknik olarak kovaladık. Çok fazla uzun top oynadığımız için bir anlamda rakibin blokları arasındaki boşlukları topu çevirerek, topu kullanarak değerlendiremedik. Oyuncularım aslında maksimumlarını ortaya koydular. Bugün şunu söyleyebilirim. Herkes elinden geleni yaptı. Özellikle ikinci yarıdan bahsedecek olursam ikinci yarı biraz daha iyiydik. Topu kullanma anlamında biraz daha topa sahip olduğumuzu düşünüyorum. Ama rakibimiz aslında bizim hatalarımızdan bazı fırsatlar ve durumlar buldu. Bazı kötü ve kolay hatalar yaptık. Kayserispor’un şansı yaver gitti. Ancak işin özüne baktığınızda bu beraberlik adil bir sonuçtu. Bu maç açısından aslında iki takımın da beraberliği hak ettiğini söyleyebilirim” dedi.

“EN UYGUN ALANDA OLACAK”

Santos, yeni transferlerle ilgili soruya şu yanıtı verdi: “Ben her zaman bir sonraki maçı düşünüyorum. İlk maçı düşünüyorum. Yeni transferler bizimle çok az antrenman yaptılar. Artık takımı henüz iyi tanımıyorlar. Bilmiyorlar.” Onlardan ne istediğimi bilmiyorum. Anlamaya çalışıyorlar. Zaten çok kısa bir süre. Elbette çok şey istiyorum ama hepsini yapmaları elbette mümkün değil. Yeni geldiler. O bakımdan geri dönecek olan oyuncularla, yeni katılanlarla, burada bulunanlarla, ister genç ister tecrübeli olsun, hak edenlerle, yeni gelenlerle birlikte herkes en uygun alanda olacak ve bu anlamda , “Konuştuğumuz sağlam grubu kuracağız.”

marmara-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu