Haber

İngiltere, Karadeniz Tahıl Koridoru’nda Türkiye ile yakın çalışıyor

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Ukrayna Devlet Lideri Volodymyr Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde, İngiltere’nin Karadeniz Tahıl Koridoru’nun işlevini yeniden kazanması için Türkiye ile yakın işbirliği içinde çalıştığını belirtti.

İngiltere Başbakanlık 10 Numaralı Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre Sunak ve Zelenskiy, telefonda Rusya-Ukrayna Savaşı ve Karadeniz Tahıl Koridoru’ndaki son gelişmeleri görüştü.

İki lider, Ukrayna tahılının dünya pazarına taşınması açısından Karadeniz Tahıl Koridoru’nun değeri konusunda anlaştıklarını kaydetti.

Koridorun tekrar işler hale gelmesi için İngiltere’nin Türkiye ile yakın işbirliği içinde çalıştığını vurgulayan Sunak, Rusya’nın Odessa saldırılarından “dehşete düştüğünü” de sözlerine ekledi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Başkanlığı’nı bu ay yürüten İngiltere’nin Rusya’yı kınamaya devam edeceğini kaydeden Sunak, Rusya’nın Karadeniz’de ticari gemileri hedef almaya artarak devam ettiğini, İngiltere’nin ortaklarıyla birlikte bu gelişmeleri yakından izlediğini ifade etti.

Sunak, İngiltere’nin Ukrayna’ya hava savunma sistemleri, ağır silahlar, füzeler ve mühimmat desteği vermeye devam edeceğini bildirdi.

İki lider, Ukrayna ile ortak deklarasyona imza atan ülke sayısındaki artışın Ukrayna’ya verilen uluslararası desteği göstermesi açısından değerli olduğuna ilişkin de görüşlerini paylaştı.

haber-boztepe.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu