Teknoloji

ESHOT’tan dijital hamle

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Otobüsten Gelen Dijital Verilerle Kurumsal İş/Karar Alma Süreçlerinin İyileştirilmesi” projesi İzmir Kalkınma Ajansı’ndan (İZKA) hibe desteği almaya hak kazandı.

Otobüslere takılacak ‘Telemetri Cihazı’ sayesinde araçların dijital ve mekanik durumları anlık olarak izlenecek; Olası arızalar tespit edilerek önleyici bakım yapılacaktır. Böylece en fazla araç sefere çıkarılacak, yedek parça ve işçilik maliyetleri ile zamandan tasarruf sağlanacaktır.

ESHOT Genel Müdürlüğü kurumsal işleyişini ve toplu taşıma hizmetini dijital bilgi teknolojileri ile geliştirmektedir. Kurum çalışanlarının hazırladığı “Otobüsten Dijital Verilerle İş/Karar Alma Süreçlerinin İyileştirilmesi Projesi” İZKA’dan hibe desteği aldı. Toplam maliyeti 15 milyon TL olan projeye İZKA 4 milyon 275 bin 532 TL hibe verecek; geri kalanı ESHOT tarafından finanse edilecektir. 18 ay içinde hayata geçmesi beklenen proje kapsamında ESHOT tarafından ihaleyi kazanan firma, otobüslere telemetri cihazları kuracak. Bu cihazlar sayesinde araçlardan anlık olarak dijital veriler alınmaya başlanacak. Olası arızalar önceden tespit edilerek araca hızlı bir şekilde müdahale edilecek ve önleyici bakımlar ile arızaların önüne geçilecektir. Böylece seferdeki otobüs sayısı maksimum olacak; Yedek parça ve işçilik maliyetleri size çok zaman kazandıracaktır.

Otobüsün doluluk oranı görülebilir

ESHOT’ta verimliliği artıracak proje, toplu taşıma konforunu da artıracak. Geliştirilecek yazılım ile otobüs doluluk oranları ESHOT mobil uygulaması üzerinden paylaşılacak. Böylece yolcular bu bilgileri kontrol ederek yolculuklarını planlayabilecekler. Ayrıca yazılım sayesinde sürücü alışkanlıkları tespit edilecek; Sürücü odaklı eğitimler tekrarlanacak. Bu trafik güvenliğine katkı sağlayacaktır.

Bilimsel veriler araştırmacılara sunulacak

Proje ile elde edilecek veriler, bilimsel çalışma yapmak isteyen tüm araştırmacı, bilim insanı ve üniversitelerin kullanımına sunulacaktır. Bu da sektörde eksik olan veri havuzu ihtiyacını karşılayacaktır.

Erhan Bey: Hedefimiz her zaman daha iyi

ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey, herkesin hayatını kolaylaştırmak için bilgi çağının nimetlerinden her alanda yararlanmak gerektiğini vurguladı. ESHOT bünyesindeki tüm birimlerin, hizmet kalitesini her zaman iyileştirme hedefiyle çalıştıklarını belirten Sn. . Telemetri cihazlarının sağladığı kesintisiz veri akışı, toplu taşıma hizmetimizin konforunu, güvenliğini ve sürekliliğini daha da artıracaktır. Bu şekilde sağlanacak maliyet ve zaman tasarrufu kamu kaynakları açısından önemli bir katma değer olacaktır.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu