Ekonomi

Borç sarmalı kripto borç veren Genesis’te büyümeye devam ediyor

Investing.com – FTX düşüştensonrasında yaşanan panik ortamından etkilenen kripto sektörünün değerli şirketlerinden biri. YaratılışBununla ilgili kötü haberler gelmeye devam ediyor.

Coindesk’in haberine göre kısa vadeli borcunu ödemekte zorlanan şirketin 2 milyar dolara yaklaşan borcu bulunuyor. Bu yükümlülükler, Gemini’nin Kazanç programına dahil olan müşteriler için 900 milyon dolarlık bir borç ölçüsünü içerir. Coindesk’e göre, isimsiz kaynaklara atıfta bulunan ikinci bir alacaklı grubu da 900 milyon dolarlık bir kredi ölçüsüne sahip.

1,8 milyar dolarlık yükümlülüğün yanı sıra, iflas etmiş kripto şirketleri Celsius ve Voyager Digital’i temsil eden hukuk firması Kirkland & Ellis tarafından temsil edilen üçüncü bir alacaklılar grubu olabileceğine dair söylentiler var.

Genesis tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, borç krizinin aşılması için potansiyel alıcılar, ana şirket Digital Currency Group ve Gemini ile çözüm bulunması için görüşmelerin devam ettiği belirtilmişti.

Genesis, likidite krizine artık bir çözüm bulamadı

Öte yandan Genesis ve haberde adı geçen diğer hukuk firmalarından bahisle ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak Kasım ayında kredi süreçlerini askıya aldığını açıklayan Genesis’in yaklaşık 1 milyar dolar olarak adlandırılan birinci basamak sağlık hizmetine ihtiyacı vardı.

Söylentilerin ortasında kaynak arayışında son noktada başarısız olan şirket, kısa vadede rekabet etme yükümlülüğünün iki katına yaklaşmış olabilir. Genesis, kripto endüstrisindeki kurumsal şirketlerle iş ilişkisi nedeniyle, olası bir iflas durumunda sektörü önemli ölçüde etkileyebilir. Ek olarak, Genesis’in mali sıkıntısı, ana şirketi Digital Currency Group’u (DCG) etkiler.

DCG aynı zamanda pazarın en büyüğüdür. bitcoinfona sahip gri tonlamalı ve segmentin önde gelen kripto haber sitesi Coindesk’in sahibidir. Dolayısıyla Genesis’in olası iflası küme şirketlerini de etkileyebileceği gibi piyasayı da tedirgin etmeye devam ediyor.

Author: Günay Caymaz 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu