Haber

Depremde 20 yakınını kaybeden Ramazan: İki kişi beni havaya fırlatıyormuş gibi hissettim

Adıyaman’da KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlere yakalanan ve 20 yakınını kaybeden Ramazan Tekeş (18), depremde apartmanın beşik gibi sallandığını belirterek, “Sanki iki kişi beni havaya fırlatıyormuş gibi hissettim. deprem zamanı kardeşlerimin üzerine düştüm köyde 2 teyzemi kuzenimi ve yakın akrabamı kaybettik.” söz konusu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Adıyaman’dan Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen yaralı yakınlarının yanında bulunan Ramazan Tekeş, 2’si halası olmak üzere 20 yakınını kaybetti. Adıyaman’ın Yeşilyurt Mahallesi’ndeki evlerinde uyurken depreme yakalandıklarını anlatan Tekeş, “5 katlı bir binanın son katında oturuyorduk. Deprem anında 2 kişi kaldıracak gibi hissettim. beni havaya fırlatın kardeşlerim yerde yatıyordu üzerlerine düştüm hepimiz o kılığında kalktık kardeşlerimle yan yana yürüdük hepimiz yan yana kanepenin kenarında bir titreme “Enkazdan çıkardığımız teyzemin kızı oradaydı. Onu Batman’a gönderdiler. Allaha şükür burada hepsi bizimle çok iyi ilgilendiler. Burada hastane olsun, doktorlar burada olsun. Çok şükür hastamız şimdilik yetiyor. Onu normal odaya götürdük. Umarım daha da iyi olur.” diye konuştu.

‘SEVGİ MAĞAZASI’NDAN 400 KİŞİ FAYDALANIYOR’ Hastane bünyesinde kurulan ‘Sevgi Mağazası’ndan da depremzede ve yakınlarının ihtiyaçları karşılanıyor. İl Sağlık Müdürü uzman doktor Semih Canpolat, mağazadan bugüne kadar 400 depremzedenin yararlandığını belirterek, şunları söyledi:

“Hastanemizde aktif olarak kullandığımız aşk dükkanımız, hastanemize getirilen depremzede ve yakınlarının teşhis ve tedavilerinin yanı sıra moral ve motivasyon sağlamak ve hastalara 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. eksikliklerini gidermek için Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Batman Belediyesi ve Kızılay’ın desteğiyle depremzedelere hizmet edecek şekilde revize edildi. anne sütü alamayanlar.Kurumlarımızın da desteğiyle başta giyim olmak üzere düzenlemeler yapıldı.Artık belli oldu.Süre sınırlamamız yok.Deprem mağdurlarımız hastanede yattıkları,takip ettikleri sürece hizmet alacaklar. ve tedavi edildi.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu