Haber

Büyük fırtına yaklaşıyor! İstanbul dahil birçok il için uyarı! Rekor kırılabilir…

18 Kasım hava durumu raporu yayınlandı! Meteoroloji, AFAD, AKOM ve İstanbul Valiliği’nden ardı ardına uyarılar geldi. Yurt genelinde beklenen sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar hayatı olumsuz etkileyecek. . “İşi olmayanlar sokağa bile çıkmasın”Uyarılar yapılıyor.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA

Son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve batısı, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu’nun güneyinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği iddia ediliyor. Yağışların, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’nun güneyi ile Bolu, Düzce ve Eskişehir çevresinde kuvvetli, İstanbul’un doğusu, Kocaeli, Yalova, Bursa ve Antalya’da ise çok kuvvetli olması bekleniyor. Tekirdağ ve Kırklareli’nin doğusunda.

VALİLİK UYARIYOR

İSTANBUL Valiliği, pazar günü öğle saatlerine kadar devam edecek şiddetli yağış konusunda uyarıda bulundu. Turuncu kodla yapılan uyarıda, “Meteoroloji’den alınan bilgiye göre İstanbul’da cumartesi sabahından pazar öğleden sonraya kadar çok şiddetli yağış olacağı tahmin ediliyor. Sel baskınlarına karşı dikkatli olmak gerekiyor.”Söylendi.

AKOM’DAN HAFTA SONU FIRTINA VE YAĞMUR UYARISI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Uyum Merkezi (AKOM), hafta sonu İstanbul’a soğuk ve yağışlı havanın geldiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, “İBB ekipleri şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle oluşabilecek su baskını ve göllenmelere karşı 24 saat hazır tutulacak.”ifadelerine yer verildi.

AFAD’DAN 55’Lİ UYARI

AFAD tarafından yapılan uyarıda, “Meteoroloji’den alınan son bilgiler ve yapılan değerlendirmelere göre; 29 il için Turuncu uyarı, 26 il için Sarı uyarı olmak üzere toplam 55 il için meteorolojik uyarı yapıldı. Cumartesi günü ise; 18 Kasım; Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Bingöl, Bursa, Burdur, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, Mersin, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kahramanmaraş, Niğde, Rize, Sivas, Tunceli, Trabzon, Bayburt, Karaman, Tekirdağ ve Yalova. Ankara, Amasya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Çankırı, Eskisehir, Edirne, İzmir, Kırşehir, Kütahya, Manisa, Muğla, Muğla, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Samsun, Tokat, Malatya, Uşak, Yozgat, Aksaray, Kırıkkale ve Osmaniye. Uyarı yapılan illerimizde valilik, kaymakamlık ve il AFAD müdürlüklerine bilgi verildi. Sarı ve turuncu meteorolojik uyarıların verildiği illerde ekiplerimiz alarma geçti. “Vatandaşlarımızın ani su baskını, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu, çatı uçması, ağaç/direk düşmesi, soba/baca zehirlenmesi, ulaşımın aksaması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmalarını önemle hatırlatırız.”ifadeler kullanıldı.

PAZAR GÜNÜ REKOR KIRILABİLİR

Son meteorolojik verilere göre pazar günü İstanbul’a büyük bir fırtına geliyor. Karadeniz’den oluşması beklenen kasırgayla rekor seviyelere ulaşması beklenen rüzgarın şiddeti nedeniyle köprülerde araç devrilmeleri ve olumsuz durumlar yaşanabiliyor.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu