Teknoloji

Wedbush, Finansal Piyasaların Yapay Zeka Etkilerini Göz Ardı Ettiğini İddia Ediyor

Wedbush finansal analistleri, Wall Street’teki yatırım topluluğunun, yapay zekâda devam eden ilerlemenin teknoloji endüstrisi üzerindeki önemli etkilerini hala tam olarak kabul etmediğini belirtti.

Şu anda yatırımcılar arasında, yapay zekanın faydalarının birkaç büyük teknoloji şirketiyle mi sınırlı kalacağı yoksa bu faydaların önümüzdeki birkaç yıl içinde sektördeki daha geniş bir şirket yelpazesine mi yayılacağı konusunda bir tartışma var.

“Birçok yatırımcının, içerik yaratma yeteneğine sahip yapay zekanın 2024 ve 2025 yıllarına ilişkin finansal projeksiyonlar üzerinde yaratacağı gerçek finansal etkiden şüphe duymaya devam ettiğine inanıyoruz. Şimdiye kadar, yapay zekanın yol açtığı önemli büyümenin kanıtları esas olarak Nvidia, Microsoft (NASDAQ:MSFT) ve Palantir gibi şirketlerin finansal verilerinde ve iş göstergelerinde görülebilir.”

Analistlere göre, teknoloji şirketlerinin bu yılki güçlü mali performansı ve iyimser bir piyasa görüşünü destekleyen karlar, Nvidia (NVDA (NASDAQ:NVDA)) gibi şirketlerin hisse fiyatlarında geçen Cuma olduğu gibi hafif düşüşlerin bile kötümser yatırımcıların ortaya çıkmasına ve “piyasa balonunun patlamaya yakın olduğunu” ilan etmesine neden olacağını gösteriyor.

“Açık olmak gerekirse: 1990’ların sonlarından bu yana teknoloji hisselerini analiz ediyoruz ve mevcut durum spekülatif bir balon DEĞİLDİR. Aksine, şu anda kapımızda olan 4. Sanayi Devrimi olduğuna inandığımız şeyin başlangıcıdır. Bu devrimin teknoloji endüstrisinde, özellikle de şu anda ortaya çıkmakta olan yazılım ve gerçek dünya kullanım durumlarının uygulanması yoluyla önemli bir büyüme sağlaması bekleniyor.”

Wedbush, önümüzdeki birkaç yıl içinde teknoloji endüstrisini derinden etkileyecek olan 1 trilyon dolar değerinde bir yapay zeka pazarına geçişin başlangıcında olduğumuz görüşünde. Analistler, bu devrimin başlangıçta iş piyasası tarafından yönlendirileceğini, Apple, Meta, Google ve Amazon gibi önde gelen şirketlerin tüketicilere yönelik uygulamalarının kısa bir süre sonra daha yaygın hale geleceğini tahmin ediyor.

“Yapay zekanın çeşitli sektörlerdeki yatırım ve uygulamalarını gözlemledikçe, teknoloji hisselerine ilişkin iyimser görüşümüze olan güvenimiz artıyor. Şu anda 1999’daki gibi spekülatif bir balonla karşı karşıya değiliz, 1995’tekine benzer bir dönüm noktasındayız.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için Hüküm ve Koşullarımıza bakınız.

haber-huyuk.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu