Haber

Üçüzler depremle ayrıldı

HATAY’ın Antakya ilçesinde depremde çöken binanın enkazı altında kalan 12 yaşındaki üçüz kardeşler Harun, Muhammed Ali babaları Doğan Hortum (42) ile birlikte hayatını kaybederken, Nisan Hortum kurtarıldı. annesi Gül Hortum (38) ile birlikte enkazdan çıkarıldı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem, Harun, Muhammed Ali ve Nisan Hortum üçüzlerini ayırdı. Gül ve Doğan Hortum, 5 yıl tüp bebek tedavisinin ardından dünyaya getirdikleri üçüzleri Harun, Muhammed Ali ve Nisan ile birlikte yaşadıkları binanın depremde çökmesiyle enkaz altında kaldı. Harun ve Muhammed Ali, babaları Doğan Hortum ile birlikte öldü. Nisan, annesiyle birlikte enkazdan kurtarıldı.

Depremde evi ağır hasar gören ancak kuzeni Doğan Hortum ve üçüzlerinden 2’sini kaybetmesi nedeniyle kalp krizi geçiren Rahmet Dokuman, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kalp ameliyatı geçiren Bereket Belge, depremi eşi ve 4 çocuğuyla birlikte atlattıklarını, kuzenlerini, yeğenlerini ve çok sayıda akrabasını kaybettiğini söyledi. “12 yaşındaki yeğenlerim Harun ve Muhammed Ali Hortum babalarıyla birlikte öldüler. Beş yıl sonra bir çocukları oldu. O kadar birbirimize bağlıyız ki onlara gitmeye çalıştık ama gidemedik. Daha sonra kuzenim ve 2 yeğenimin öldüğünü öğrendik” dedi. Eşi Ceylan Belge, “Bir günde 20, 25 cenaze gördünüz mü? Her gün 20, 25 cenazeyi köye gömdük” dedi.

calajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu