Haber

Trabzonspor Başkanı: Gelirlerimiz giderlerimizi karşılamıyor

TRABZON – Trabzonspor Lideri Ertuğrul Doğan, liglerin sona ermesinin ardından basın toplantısı düzenledi. Doğan, dönemi değerlendirerek önümüzdeki dönem planları hakkında bilgi verdi.

Türk futbolunun önemli anlamda mali darboğaz içinde olduğunu anlatan Doğan, tüm kulüplerin önemli sıkıntılar yaşadığını söyledi. Kulüplerin gelir-gider istikrarının güzelce bozulduğunu kaydeden Doğan, “Göreve geldiğimiz 28 Mart 2023’te cari borç miktarı 3 milyar 32 milyon TL civarındaydı. Bizim naklen yayın gelirlerimiz 152 milyon TL idi. reklam sponsorluk gelirlerimiz 190 milyon TL, kombine gişe gelirlerimiz 140 milyon TL, perakende satış gelirlerimiz 60 milyon TL token gelirlerimiz 50 milyon TL ve diğer gelirlerimiz 25 milyon TL’dir.

‘YILLIK DÖVİZ FARKI 150 MİLYON TL’Yİ AŞTI’

Trabzonspor’un yıllık faiz ve anapara geri ödemelerinin 205 milyon TL olduğunu belirten Doğan, yıllık kur farkı giderinin 150 milyon TL’yi geçtiğini belirtti. Yıllık vergi giderlerinin 325 milyon TL olduğunu ve bunların 680 milyon TL’lik bir gider kaleminin bulunduğunu kaydeden Doğan, “Bu kalemler arasında lider takım gibi konuları işlemedik. Masraflarımızı karşılamıyor.”

Göreve geldiklerinden bu yana 24 milyon euroluk borç ödediklerini kaydeden Doğan, kongre sonrası yapılan ödemelerle kulübü uyaran oyuncuların bedelsiz kalmasının engellendiğini söyledi. Doğan, oyunculara haziran sonuna kadar 17 milyon euro ödendiğini ve bu parayı bulmaya çalıştıklarını söyledi.

‘EKİP BÜTÇESİ ARTTI, BAŞARI AZALDI’

Trabzonspor’un başkan yardımcılığı yaptığı dönemde 2021-2022 şampiyonasında kadro bütçesinin 27 milyon euro civarında olduğunu hatırlatan Doğan, kadroyu devraldığında bütçenin 42 milyon 900 bin euroya çıktığının bilgisini verdi. Takım bütçesini bire bir seviyelere indireceklerini ifade eden Doğan, “Bütçeyi artırmak ve bu harcamaları yapmak mutlaka başarılı olacağınız anlamına gelmiyor. Bu önümüzde acı bir tecrübe. borçlar yönetilebilir ve tüm bunları yaparken de sahada dik duruşuyla mücadele eden bir takım oluşturmak niyetindeyiz.İşimiz önceki dönemlere göre biraz daha zor ama imkansız da değil çünkü ikisini birden yapmak zorundayız.”

‘ALTAPTAN PLANLAMA OYUNCU OLAMAZ’

Son yıllarda Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür, Uğurcan Çakır ve Ahmetcan Kaplan gibi değerli isimleri futbola kazandıran Trabzonspor’un altyapısı da yeni dönemde değişim yaşayacak. Önder Doğan, altyapıdan ayrılan futbolcuların bariz program dahilinde kulübe getirilmediğini ve bir planlamaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

Trabzonspor’a ilk geldiklerinde alt yapıdan 8 futbolcunun A Takım’a yükseldiğini kaydeden Doğan, şu sözleri kullandı: “Bu oyunculardan ikisi çok yetkin hale geldi. Bu oyuncular belli bir hazırlıkla, belli bir anlayışla buraya gelmediler. planlama, doğruyu söylemek zorundayız.Bu konuda doğruyu söylemek zorundayız.Bir yıl önce bu alandaki en değerli firmalardan biri olan Double Pass ile bir anlaşma yaptık.Bu anlaşma kapsamında; Arkalarında çok önemli olarak ve bizden ne istiyorlarsa yerine getirerek bir planlama sürecine giriyorlar.Bu planlama önümüzdeki süreçlerde Trabzonspor Kulübüne çok önemli kazanımlar getirecek.Olacağına inanıyoruz ve görüyoruz.”

Doğan, altyapıya paralel olarak pilot ekip uygulamasının da iş birliği şeklinde geliştirileceğini söyledi. Her alt ligden birer takımla iş birliği anlaşması yapılacağını kaydeden Doğan, “Daha önce 1461 Trabzon FK ile yapmıştık. Bugün yine Akçaabat Sebat Genç ile 3. Lig için anlaşma yapacağız. Stratejik bir anlaşmamız olabilir. Üst liglerde bulabileceğimiz iş geliştirme planı var. Bunlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

“KADINLAR KULÜPTE DAHA FAZLA ROL ALACAK”

Trabzonspor’da kadınların çok daha fazla rol alması gerektiğini düşündüklerini belirten Doğan, bununla ilgili Kadın Komiteleri Meclisi kurmak için son aşamaya geldiklerini söyledi. Bu konuda diğer kulüplere de örnek olmak istediklerini belirten Doğan, “Trabzonspor’un kadın oyuncu sayısını artırmak ve tribünlerde onlara daha fazla yer vermek istiyoruz. Bundan sonraki süreçte de kadınların mutlaka yer alması gerektiğini düşünüyoruz.” yönetim kurulları bundan sonraki kongrelerde aday olursak mutlaka yönetimimizde yerimiz olur hanımefendiyi tutacağız.

Doğan açıklamasını, Trabzonspor’un şampiyonluk belgeselini kulübün 56. kuruluş yıldönümü olan 2 Ağustos’ta yayınlamayı planladıklarını, yeni sezon forma lansmanının ise 24 Haziran’da gerçekleştirileceğini belirterek sözlerini tamamladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu