Ekonomi

Skeena Resources, Eskay Deresi’nde yeni altın-gümüş bulguları bildirdi

VANCOUVER – Skeena Resources Limited (TSX:SKE) (NYSE:SKE), Britanya Kolumbiyası’nın kuzeybatısındaki Eskay Creek Altın-Gümüş Projesi’nde 2023 keşif amaçlı sondaj programının tamamlandığını duyurdu. Sonuçlar, özellikle 22. Bölge ve Eskay Derinlikleri civarında yeni altın-gümüş cevherleşme oluşumlarını tespit etti.

Madene yakın arama sondajı kapsamında 13 adet yerüstü sondaj kuyusu açılmış olup, 2022 yılında keşfedilen kavşaklar takip edilmiştir. SK-23-1203 nolu sondaj kuyusunda 2,95 metrede ton başına 19,87 gram (g/t) altın (Au), 59,1 gram/t gümüş (Ag), 0,85 metrede ise 64,80 gram altın (Ag) yakalandı. /t Au ve 132,0 g/t Ag yüksek tenör aralığı. Ancak bu yeni kavşakların Bölge 22’deki mevcut açık ocak Kaynaklarını ve Rezervlerini önemli ölçüde etkilemesi beklenmemektedir.

2023’ün dördüncü çeyreğinde tamamlanan Eskay Deeps Faz I arama programı, Eskay Rift’in aşağı doğru uzantısında yüksek dereceli Kontakt Çamurtaşı cevherleşmesini test etmeyi amaçlıyordu. Program toplam uzunluğu 13.787 metre olan 8 sondaj kuyusu ve 2 kama kolundan oluşuyordu. Her ne kadar sondaj delikleri Kontakt Çamurtaşı’nda olağandışı eser cevherleşmeyle kesişse de, bu konumda henüz yüksek dereceli bir ifade bulunamamıştır.

Sondaj sonuçlarına ek olarak Skeena, 2024 yazında sismik araştırma planlarını duyurdu. Araştırma, Eskay Deresi tarzı yataklara derinlemesine ev sahipliği yapmak için kritik olan rift ve Kontakt Çamurtaşı’nı daha iyi tanımlamayı amaçlıyor. Sismik araştırmadan elde edilen sonuçlar, Eskay Deeps’te ilave sondajlara yol gösterecek.

Ek olarak Skeena, alkalin porfir yatakları için ümit verici olan 74.633 hektarlık yeni Hoodoo Projesi için büyük bir havadan manyetik araştırma ve veri derlemeye hazırlanıyor. 2024’ün ikinci yarısındaki keşif çalışmaları, bölgesel program için 14.000 metrelik bir bütçeyle KSP ve Hoodoo mülklerindeki sondaj niyetlerine odaklanacak.

Skeena Resources, Tahltan Bölgesi’nde bulunan Eskay Deresi ve Snip Projelerini yeniden canlandırmaya odaklanmasıyla tanınıyor. Şirketin Kasım 2023’te yayınlanan Eskay Creek için Kesin Fizibilite Çalışması, 1.800 ABD Doları/altın fiyatlarına dayalı olarak vergi sonrası net bugünkü değerin (NPV) 2 milyar Kanada Doları ve iç getiri oranının (IRR) %43 olduğunu tahmin ediyor. ons ve gümüş 23 ABD Doları/oz seviyesindedir. tahmin edildi.

Bu haber bülteninin teknik içeriği, Ulusal Araç 43-101 Madencilik Projeleri Açıklama Standartlarına uygun olarak hazırlanmıştır. Bu makale Skeena Resources Limited’in basın bültenine dayanmaktadır.

InvestingPro İçgörüleri

Skeena Resources Limited (TSX:SKE) (NYSE:SKE) altın-gümüş cevherleştirme projelerini araştırmaya ve genişletmeye devam ederken, yatırımcılar şirketin mali sağlığını ve hisse senedi performansını yakından izliyor. InvestingPro’dan Skeena’nın mevcut mali durumunun daha net bir resmini sunabilecek bazı bilgiler:

391,74 milyon dolarlık piyasa değeriyle Skeena’nın bilançosunda borçtan çok nakit var; bu da şirketin mali dayanıklılığından endişe duyan hissedarlar için olumlu bir işaret. Ancak şirketin hızla nakit tükettiğini ve zayıf brüt kar marjından muzdarip olduğunu belirtmekte fayda var. Bu aynı zamanda şirketin şu anda kârlı olmadığını gösteren -5,12’lik negatif F/K oranına da yansıyor.

Bu zorluklara rağmen Skeena, son üç ayda %27,94 fiyat-toplam getiri oranıyla güçlü getiri elde etti. Bu, şirketin yakın vadede mali engellerle karşı karşıya kalmasına rağmen hisse senedi fiyatlarının son aylarda dirençli olduğunu gösteriyor. Ayrıca Skeena, yaşam döngülerinin keşif ve geliştirme aşamalarındaki şirketler için yaygın olan bir temettü ödemez.

Skeena’nın performansını ve gelecekteki beklentilerini daha derinlemesine incelemeyi düşünenler için InvestingPro ek bilgiler sunuyor. InvestingPro’yu ziyaret ederek 9 InvestingPro İpucuna daha ulaşabilirsiniz. Yatırım araştırmanızı geliştirmek için SFY24Kupon kodunu kullanarak 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğinizde ek %10 indirim kazanın veya SFY241Kupon kodunu kullanarak 1 yıllık InvestingPro+ aboneliğinizde %10 ek indirim alabilirsiniz.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu