Haber

Sivas’ta eşi vefat eden 12 kadın için sosyal konut yapılacak

Sivas’ta eşi vefat etmiş 18 yaş altı en az üç çocuğu olan 12 kadın için konut yapılacak.

Sivas Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Valilik himayelerinde, Sivas Belediyesi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı arasında 12 sosyal konutun yapımı için protokol imza töreni düzenlendi. il merkezinde ikamet eden vefat eden kadınlara yönelik “Konut Destek Programı”.

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Valilikte düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 12 konutun yapımını üstlenecek Sivas Belediyesi’ne katkılarından dolayı teşekkür etti.

Sivas’a kadın misafirhanesi yapılması için daha önce Sivas Valiliği ile Sivas Belediyesi arasında protokol imzalandığını hatırlatan Şimşek, “Dezavantajlı gruplardan sonra kadınlarımız için çok önemli bir projeyi hayata geçireceğiz. Cumhurbaşkanlığımızın aldığı kararla en fazla.” terimleri kullandı.

Sosyal devlet olma bilinciyle kimsenin mağdur edilmeyeceğine değinen Şimşek, protokolün hayırlı olmasını diledi.

12 konutu üreterek veya satın alarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na teslim edeceklerini belirten Belediye Başkanı Hilmi Alım, “Her zaman söylediğimiz gibi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde sosyal devlet anlayışıyla yola çıktık. klasik belediyecilik anlayışından ziyade vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu her alanda kurumlar arası iş birliğini sağlayacağız.Önem vererek ortak amaç ve amaç doğrultusunda çalışıyoruz” dedi. bir açıklama yaptı.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu