Haber

Selçuklu Belediyesi, kırsal mahallelerde kalkınma ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla pilot bölge olarak belirlediği Eğribayat Mahallesi’nde arıcılığı destekliyor.

Selçuklu Belediyesi kırsal mahallelerde arıcılığı geliştirecek, üreticileri bilgilendirecek   Bu amaçla pilot bölge olarak seçilen Eğribayat İlçesi’nde halk eğitimi ile koordineli olarak arıcılık kursu açtı. Eğribayat Mahallesi Toplum Tesisleri’nde 24 Nisan’da başlayan ve 17 Mayıs’a kadar devam edecek olan arıcılık eğitimlerinde toplam 32 kursiyer yaralandı. Alanında uzman kişiler eşliğinde üreticilere arıcılık ve üretim aşamaları hakkında bilgi verildi. Teorik eğitimin ardından sahada uygulamalı eğitim de devam edecek.

Selçuklu Belediyesi Köy Hizmetleri Müdürlüğü’nün 2023 yılında tarım ve hayvancılığı destekleme faaliyetleri kapsamında yürütülen kurs sonunda katılımcılara Selçuklu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Arıcılık Sertifikası verilecek. . Ayrıca sertifika almaya hak kazanan çiftçilere Selçuklu Belediyesi tarafından yüzde 50 hibe kovan ve arı desteği sağlanacak. Selçuklu Belediyesi, hibe esaslı arıcılık yapmak isteyenleri arıcılık için teşvik etmeyi, böylece bölge halkının donanımlı çiftçiler olmasını ve bölge istihdamına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Eğribayat Muhtarı Nazik, “Arıcılığa verdikleri destek için belediyemize teşekkür ediyoruz”

Eğribayat Muhtarı Ertan Nazik, Eğribayat Mahallesi’nde arıcılığa verdikleri destekten dolayı Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatımcı’ya teşekkür etti. Nazik, “Uzun zamandır bölgemize Muğla’dan göçebe arıcı geliyor. Eğribayat’ın eski çağlarda arıcılığa alıştığı, balın saraya ve padişahlara gönderildiği rivayetlerde hep anlatılır. Arıcılıkla ilgili de mahalle sakinlerimizden talepler oldu, biz de bu talebi başkanımıza ilettik. Çok şükür liderimiz de sıcak davrandı ve eğitimler başladı. Devamında belediyemiz kovan ve arı takviyesi yapacak. Yapılan tüm katkılardan dolayı mahallemin adına teşekkür ederim” dedi.

Arıcılık eğitiminden yararlanan kursiyerler ayrıca arıcılıkla ilgilendiklerini ve alacakları eğitimin ardından bu işi yapmak istediklerini belirterek Selçuklu Belediyesi’ne ve Önder Ahmet Pekyatımcı’ya teşekkür ettiler.

  Başkan Pekyatımcı, “Selçuklu’da üretimi birlikte artıracağız”

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatımcı, dünyada tarım ve hayvancılığın stratejik değerinin bir zaman diliminde olduğunu belirterek, “Selçuklu Belediyesi olarak Köy Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde kırsalda kalkınmayı artırmaya yönelik değerli çalışmalar yürütüyoruz. aktif hale getirdik. Selçuklu’muzun kırsal kesimlerinde son aylarda yaşanan ekonomik faaliyetleri ve üretim verilerini değerlendirdiğimiz toplantının ardından kırsal alanlarımızın hem tarım hem de hayvancılık alanında destekleme çalışmalarına hız verdik. Bu kapsamda tarımda üç Çiftçilerimize patates ekim araçları tahsis ederken, aynı zamanda çiftçilerimize hayvancılık alanında uzman eğitmenler eşliğinde arıcılık eğitimleri vermeye başladık. Selçuklu Belediyesi olarak eğitimlerini başarıyla tamamlayan çiftçilerimize Arıcılık Sertifikası vereceğiz. Ayrıca sertifika almaya hak kazanan çiftçilerimize %50 hibe ile arı kovanı ve arı desteği sağlayacağız. Amacımız temel arıcılık eğitimi ile işi öğrenen donanımlı üreticiler yetiştirmek ve bölge halkının istihdamına katkıda bulunmaktır. Çalışmalarımızla üreticilerimize destek vererek kırsal kalkınmayı artırmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda tüm üreticilerimize hayırlı işler dilerim. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu