Haber

Putin: Wagner’de hainler var, cezasız kalmayacak

Rusya Devlet Lideri Putin, Wagner kriziyle ilgili yaptığı açıklamada, “Karşı karşıya olduğumuz şey bir ihanettir. İç ayaklanma, halkımıza ihanettir” dedi.

Reuters haber ajansının haberine göre Putin, “orduya karşı silaha sarılan herkesin hain olduğunu” belirterek, “Rus ordu güçlerinin gerekli tüm emirleri aldığını” söyledi.

‘ROSTOV’DAKİ DURUM’

Yevgeny Prigojin liderliğindeki paralı asker grubu Wagner’in Rostov’a girişini değerlendiren Putin, “Rostov-na-Donu’da durum zor” dedi. Rusya Devlet Başkanı, ‘anayasayı savunacağını’ belirterek, “Suç işlerinize son vermenizi talep ediyorum” dedi.

Sputnik’in haberine göre Putin, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Geceleri bütün cephelerdeki ordu birliklerinin komutanlarıyla görüştüm, ordumuz kahramanca savaşıyor. Rusya vatandaşlarına, askerlerine, güvenlik güçlerine ve ilgililere sesleniyorum. Zırvalıklarla, tehditlerle silahlı isyan yoluna itilen Rusya, geleceği için canla başla çalışıyor. “Batı’nın bütün askeri ve istihbarat araçları Rusya’ya karşı kullanılıyor. Şu anda halkımızın geleceği belirleniyor ve tüm güçlerin birleşmesi gerekiyor. Her türlü yakın dövüş bir kenara bırakılmalıdır.”

DETAYLAR GELİYOR…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu