Teknoloji

Pist Tabanlı Le Mans Ultimate 20 Şubat’ta Geliyor

 
Studio 397 tarafından geliştirilen ve yayınlanan yarış, simülasyon ve sürüş oyunu Le Mans Ultimate, 20 Şubat’ta geliyor.
 
Eğer yarış oyunlarını seviyorsanız ve bu türe önem veriyorsanız kullanabileceğiniz ve oynayabileceğiniz yeni bir oyunumuz var diyebiliriz. Oyunun hikaye odaklı bir yapısı var ve bu odaklanmayla birlikte elbette hoş hikaye içerikleriyle de karşılaşmamız gerekiyor. Umarız burada keyifli bir hikaye içeriğiyle karşılaşarak etkileyici bir yarış deneyimi yaşayabiliriz.
 
Göz alıcı detaylarla ortaya çıkmayı hedefleyen üretimde hız tutkumuzu her zaman en üst düzeye çıkarmaya çalışıyoruz. 2023 döneminin son teknoloji desteğiyle karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapımda farklı araçlar da kullanabiliriz ve her aracın farklı mekaniklerle geldiğini belirtebiliriz. Oyunda kullanabileceğiniz farklı araçlar mevcut. Bu araçların seçimi tamamen size kalmış. Bu seçimler ile pistlerde dilediğiniz gibi kargaşa yaratabilir ve diğer yarışçıların önüne geçmeye çalışabilirsiniz. Bu tür oyunlarda tüm yarışları kazanmak ve buna göre kendi hakimiyetinizi kurmak çok önemlidir.
 
 
 
Geliştirici gruba göre oyunda sürekli gelişen ve genişleyen bir hikaye içeriği yer alıyor. Bu hikaye içeriği ile farklı görevler üstlenebilir, farklı parkurlarda diğer oyunculara yani yarışçılara karşı yarışabilirsiniz ve kolaydan zora doğru bir zorluk seviyesi bulunmaktadır. Elbette ilk etapta kolay aşamalar, ilerleyen bölümlerde ise daha güçlü aşamalar bizi bekliyor. Elbette burada geçirdiğimiz süre boyunca bu zorluk seviyesine alışabiliriz ve sonrasında oyuna ne kadar adapte olabilirsek ve ne kadar ustalaşmaya çalışırsak o kadar hızlı ilerlemeye başlarız.
 
Yukarıda da belirttiğim gibi oyunda farklı araçlar kullanabiliyor ve burada farklı parkurlara adım atabiliyoruz. Elbette bildiğiniz gibi bu tür oyunlarda parkurlara hakim olmak ve her zaman farklı parkurlarda yarışmak ve bu parkurları ezberlemek çok önemli. Çünkü hiç bilmediğiniz bir parkurda maalesef nerede duracağınızı, nerede durmayacağınızı, nerede yavaşlayacağınızı, nerede yavaşlamayacağınızı bilmiyorsunuz. Dolayısıyla oyunda ne kadar çok parkuru ezberleyip ustalaşırsanız o kadar ustalaşabilir ve böylece yarışlarda öne çıkmaya ve aynı zamanda yarışı kazanmaya o kadar yaklaşabilirsiniz. Yarışırken piste hakim olmak ve hangi bölümde hangi hareketi yapmak çok önemli.
 
 
 
Oyunda bulunduğunuz süre içerisinde kendi strateji ve planınızı oyuna dahil edebilir ve bu parkurları dilediğiniz şekilde öğrenebilirsiniz. Öte yandan oyunda spor arabalardan daha hızlı araçlara kadar farklı şekil ve mekaniklerdeki yarış araçlarını kullanabilir ve onlarla pisti alt üst etmeye çalışabilirsiniz. Resmi oyun olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapımda her adımda ekibin emeğinin çok değerli olduğunu görüyor ve bu oyunda içimizdeki kalbi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Elbette oyun bize üst düzey bir yarış deneyimi sunmak istiyor ve bu yarış deneyimi aslında istediğimiz şekilde özelleştirilebilen bir sistemi de içeriyor. Şampiyon diyebileceğimiz ve elbette farklı liglerle üst sıralara çıktığımız üretimde, resmi oyunla birlikte gerçek hayattaki arabaların yani araçların da bizlere sunulduğunu görebiliyoruz. Oyunda farklı parkurlara giderken elbette bu yerlerin görünüşlerinin de değiştiğini deneyimleyebiliyoruz ve bu manzaralarda keyifli bir deneyim yaşamaya çalışıyoruz. Görseller arasında ilerledikçe tabi ki ortamın ve mekanların değiştiğini görebilir, aynı zamanda gece-gündüz döngüsünün ne olduğundan da bahsedebiliriz.
 
Oyundaki gece-gündüz döngüsü ile elbette parkurların farklı versiyonlarını deneyimleyebiliyoruz ve burada gerçekten güzel bir manzarayla karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda karanlıkta ilerlerken elbette bu ışıklar altında yarıştığımızda farklı bir deneyim yaşıyoruz. Aynı zamanda güneş ışınları altında ve sıcak bir günde yarışmak bize farklı bir duygu veriyor. Bu nedenle oyunda bu tarz geçişlerin olması çok önemli. Bunun dışında geliştirici gruba göre oyunda hikaye içeriğiyle farklı parkurlara atlayabileceğimiz ve aynı zamanda yeni görevlere geçebileceğimiz heyecan verici yeni bir yarış dönemine girebiliriz.
 
Yüksek hızlı kokpitle birlikte sürüş yapabileceğimiz, piste çıkıp o heyecanı yaşayabileceğimiz, bizi izleyen seyirciyi deneyimleyebileceğimiz, üretimdeki spor otomobillere geçiyoruz. Oyun klasik pist yarışlarına sahiptir. Bu pist yarışlarını seviyorsanız açık dünya gibi bir yarış deneyiminin olmadığını mutlaka biliyorsunuzdur. Eğer bu tarz yapımları seviyorsanız mutlaka bu oyuna göz atabilir ve deneyebilirsiniz. Aslında oyunun bize keyifli bir deneyim sunması amaçlanıyor. Keyifli bir hikaye içeriği ve aynı araç mekanikleri ile karşımıza çıkmasını umuyoruz.
 
 
İkonik arabaların da yer aldığı yapımda gerçek hayattan ilham alan çeşitli araçlar yer alıyor ve burada karşımıza çıkıyorlar. Gerçek hayattaki markalara ait ilgi çekici mekanikler ve araçlar, yeni üreticilerin son teknolojiyle donatılmasıyla oyundaki yerini koruyor. Oyun Toyota, Ferrari, Porsche, Peugeot ve daha fazlasından heyecan verici modeller içeriyor. Burada bu model ve markalarla pist savaşlarına katılabiliyoruz. Ayrıca oyunda çok sayıda rekabetçi araç modelinin bulunduğunu ve ünlü markaların burada karşımıza çıktığını deneyimleyebildiğimizi söyleyebiliriz. Aslında güzel içerikler ve mekaniklerle karşımıza çıkmaya hazırlanan üretim bu modellerle ilerlemeye başlıyor, istediğimiz gibi pistlerde yer alabiliyor, yarışlarda öne çıkabiliyor, o aracın mekaniklerine hakim olmaya çalışıyoruz. Pist savaşlarında istediğimiz her şeyi elde edebilmek için oyundaki her aracın farklı özellikleri bulunuyor. Mekanizmasına sahip olduğunu söyleyebiliriz.
Oyunda yer aldıkça her aracın elbette farklı mekaniklere sahip olacağını göreceksiniz ve bu mekanikler sayesinde oyunda hangi aracın, nasıl gideceğine siz karar vereceksiniz. Bazı araçların daha hızlı hareket edip daha hızlı havalandığını göreceksiniz, bazı araçların ise daha yavaş hareket ettiğini ancak daha iyi yol tutuşuna sahip olduğunu göreceksiniz. Dolayısıyla oyunda bu tip bazı araçların bulunduğunu ve her aracın hem avantajları hem de dezavantajları olduğunu fark edeceksiniz. Bu seçimler ile dilediğiniz araca sahip olacak, dilediğinizi garajınıza koyabilecek, farklı model seçenekleriyle dilediğiniz zaman pistlere adım atabileceksiniz. Ayrıca oyun içerisinde çeşitli aktivitelerde yer alabileceksiniz ve elbette bu aktivitelerle en üst seviyelere ulaşmaya çalışacaksınız. Listelerde ve sıralamalarda üst sıralara çıkmak için elinizden gelenin en iyisini yapabilecek, üretimdeki tozunu silkebilecek ve heyecan verici bir mücadeleyle karşınızda olduğunuzu görebileceksiniz. Öte yandan oyunun gerçek hayattan ilham alan çeşitli parkurları da içerdiğini, geliştirici gruba göre dünyanın en saygın parkurlarından bazılarının bu oyunda yer aldığını söyleyebiliriz.
 
 
 
Pist bazlı bir yarış deneyimi olduğu için oyunda kendimizi her zaman farklı pistlerde bulabilir ve farklı etkinliklerle sıralamalarda üst sıralara çıkmaya çalışabiliriz. Oyun hem tek oyunculu hem de işbirlikçi zorluklara sahiptir. Ayrıca senkron olmayan yarış modu ile oyun deneyiminizi geliştirebilir ve diğer oyunculara göre daha iyi sıralamaya girerek burada yerinizi alabilirsiniz.
 
Elbette bu tarz modlarda diğer oyuncuların daha önce bu parkurlarda yer aldığını ve en iyi sıralamayı yapmaya çalıştıklarını göreceksiniz, siz de burada onların sıralamasını geçmeye çalışacaksınız. Bu nedenle oyunda usta olmaya çalışacaksınız ve bu ustalığın yanı sıra en iyi sıralamayı alabilmek için zamanlamayı da en iyi şekilde kullanmanız gerekecek. Bu tür modlar ve etkinlikler oyunda yer alacak. Bu etkinlikler elbette oyun deneyimini geliştiren ve en üst düzeye çıkaran çeşitli özellikler arasında yer alıyor. Grup olarak yarışabileceğiniz ya da yapay zeka ile yarışabileceğiniz bu yapımda aslında üst düzey bir yapının ne olduğunu aktarabiliyoruz. Ayrıca oyuna uyum sağlayabilecek ve gerçekten uçak benzeri yapıya sahip spor arabalarla karşılaşabileceksiniz.
 
Oyun geliştirici gruba göre burada onlarca farklı parkurun yer aldığını, yerdeki ıslaklığın ve farklı durumların yarış deneyimini ne kadar etkilediğini görebileceğiz. İsterseniz tek oyunculu modda yapay zekaya karşı oynayabilir ve yapay zekanın sizi ne kadar zorladığını görebilirsiniz. Bunun dışında arkadaşlarınızla takım halinde rekabet edebileceğiniz bir yapının da burada olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle oyunda hangi moda geçmek istiyorsanız ona geçebilir ve bu sayede oyun deneyiminizi özelleştirebilirsiniz.
 
 
 
Ayrıca oyunda yağmur ve çamurun görüşünüzü ne kadar etkilediğini ön camlarda görebiliyoruz ve dinamik hava efektlerinin de burada olduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla oyunda bulunduğunuz süre boyunca kar, çamur, soğuk ve daha fazlası aracınızın tekerleklerini etkiler, yağmurla birlikte aracınız daha kaygan hale gelir ve elbette bu tür yarışlara gitmeden önce lastiklerinizi buna göre seçmeniz gerekir. Oyunun bu şık mekaniklerden dolayı bize gerçekten keyifli bir deneyim yaşattığını ve aynı zamanda daha gerçekçi su sistemleri ve su birikintilerini de içerdiğini söyleyebiliriz.
 
Bu gerçekçi gerçeklikler elbette gerçekçi yapıyı sevenlere hitap ediyor, eğer gerçek bir yarış deneyimine adım atmak istiyorsanız bu oyuna göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun gerçekçi hava olayları, gerçekçi ve dinamik su sistemleri, hava efektleri ve daha fazlasına sahip olduğunu söyleyebiliriz bu sayede kendinizi büyük bir mücadelenin içinde bulabilirsiniz. Çevrimiçi oyun ile daha etkileşimli bir ortama adım atabileceğiniz ve buradaki çok oyunculu modları deneyimleyebileceğiniz yapımda, o özel moda girip parkurlarda dilediğiniz gibi yarışabilirsiniz. Aracınızı kontrol edebileceğiniz, pistlerde yarışabileceğiniz bir yapım arıyorsanız kesinlikle bu oyuna göz atmanızda fayda var.
 
 
 

Oyun, yukarıda da belirttiğimiz gibi 20 Şubat 2024 tarihinde oyun severlerin beğenisine sunulacak. Oyunun Steam sayfası şu an açık olup, dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyip bildirim alabilirsiniz. serbest bırakıldığı gün. Gerçekçi bir yarış deneyimine geçmek ve yeni bir şampiyon olarak katılmak istiyorsanız bu oyunun tam size göre olduğunu söyleyebiliriz. Son olarak bildiğiniz gibi istek listenize eklediğiniz oyunlar çıktıktan sonra e-posta adresinize bildirim yoluyla gönderilecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu