Haber

MHP’li Özdemir: Kayseri kat yüksekliği bakımından Türkiye’de 1. sırada

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, “Türkiye İstatistik Kurumu verilerine baktığımızda Kayseri kat yüksekliği bakımından Türkiye’de 1. sırada yer alıyor. Kayseri’de ortalama kat yüksekliği 8,2. Diğer illerin taban yükseklik ortalaması ise 8,2″ dedi. Bizimki artık yatay.Mimarlığın önünü açarak, teşvik ederek, yüksek katlardan vazgeçerek vatandaşlarımızın daha sağlıklı koşullarda yaşayacakları alanları belirlememiz gerekiyor” dedi.

Kayseri Makina Mühendisleri Odası’nda; Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) meslek odalarının oluşturduğu İl Uyum Şurası toplantısı yapıldı. Toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı İsmail Varol ve İl Uyum Meclisi üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, “Ülkemiz belki de insanlığın daha önce yaşamadığı bir sarsıntı yaşadı. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. yüzyılın felaketi olarak adlandırılan deprem bölgesindeki yaraları sarmak için devlet ve millet hızla harekete geçiyor.Özellikle Kayseri, Kahramanmaraş’a yakın olduğu için ilk andan itibaren depremzedelerin yanında olmuştur. Başta Kahramanmaraş olmak üzere tüm deprem bölgeleri. Depremden etkilenen 40 binden fazla vatandaşımız Kayseri’de geçici olarak ikamet ediyor. İnşallah bu yaraları en kısa sürede saracağız. Deprem şehrimize yakın bir noktada meydana geldi. 2 deprem ve artçı depremden şehrimiz de etkilendi” dedi.

Kayseri’deki deprem sonrası yapılan değerlendirmelere değinen Özdemir, “Yapılan değerlendirmeler sonucunda 194 adet ağır hasarlı binanın olduğu tespit edildi. 27 adet konut ve kullanılan 1 iş yerinin ağır hasarlı olduğu belirlendi.Konut anlamında ağır hasarların büyük bölümünün Sarız ilçesi mahallelerinde yer aldığı belirlendi.Melikgazi ve Kocasinan ilçelerinde 10 adet kamu binasının ağır hasarlı olduğu belirlendi. hasar gördü ve bir kısmının yıkımına başlandı.” Yatay yapılaşma ile konunun önemine değinen Özdemir, “Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi yatay inşaatın asfaltlanması gerekiyor. Bu anlamda maalesef Kayseri olarak yeterli durumda değiliz. Türkiye 1. sırada. Kayseri’de ortalama kat yüksekliği 8.2 Türkiye’deki diğer şehirlerin kat yükseklik ortalaması 5. Artık yatay mimarinin önünü açarak vatandaşlarımızın daha sağlıklı koşullarda yaşayacakları alanları belirlememiz gerekiyor yüksek katlardan vazgeçmek.”

Kayseri’de zemin sağlamlığının kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini belirten İsmail Özdemir, “Kayseri’de zemini sağlam olan bölgelerin bilgilerini kamuoyu ile paylaşmayı önemli bulduğumu belirtmek isterim. tez.lütfen bu konunun üzerinden geçin.bu konunun sonu nereye varıyorsa onu takip edin.depreme karşı hazırlıklı ve tedbirli olmamız lazım.deprem kuşağında olan bir ülkede yaşıyoruz.ancak bizde yapı bilimi ve bilimi var deprem ne kadar şiddetli olursa olsun hepsine dayanabilecek, depremlerde yıkılmayacak binalar yapabiliriz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu