Haber

Malatya Valisi Hulusi Şahin için veda programı düzenlendi.

Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Antalya’ya atanan Malatya Valisi Hulusi Şahin için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla veda programı düzenlendi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Malatya Büyükşehir Belediyesi Düğün Sarayı’nda Vali Şahin için veda programı düzenlendi.

Burada konuşan Şahin, Malatya’nın kısa sürede sağlığına kavuşacağını ve yaralarını çok çabuk saracağını ifade etti.

6 Şubat’ta meydana gelen sarsıntılarda tüm planların alt üst olduğunu belirten Şahin, büyük felaketle başa çıkmak ve yaraları sarmak için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Depremlerde yaşanan sıkıntılı günlerin ardından yapılan çalışmaların ve kat edilen aralıkların oldukça yeterli olduğunu anlatan Şahin, şöyle devam etti:

“Gerçekten zor, çok zor günler, çok zor zamanlar, çok karanlık günlerdi ama elhamdülillah bugün geldiğimiz noktada yaptığımız çalışmaların ve kat ettiğimiz mesafenin çok iyi olduğunu söylemek zorundayız. tedavi gören abilerim ablalar kim diyebilir ki hocam herşey tam oldu herşeyi mükemmel yaptık bitti bahis kapandı bunu kimse demiyor aslında kimse de söylemiyor biz bu coğrafyaya geldiğimizden beri böyle bir felaket görülmedi.Şimdi bu standart içinde baya bir mesafe diyoruz.Ölüm döşeğindeyken ayağa kalkmaya başlayan bir hasta gibi düşünün.Bu şehir artık yaşamaya başladı.Çarşılar,marketler, insan dolu.İnsanlar sokaklarda yürüyor.AVM’ler dolu,dükkanlar cıvıl cıvıl.Yani şehir kendi kendini onarmaya başladı.Başladı.”

Malatya’nın zamanla daha da yeterli olacağına değinen Şahin, şöyle konuştu:

“Malatya iyileşecek. Malatya’nın geleceği parlak. Ekonomik ve sosyal olarak geleceğini yeniden inşa ederken bu şehrin moralini de yükseltmeniz gerekiyor. 4 büyük şehir karşısında Malatya en çabuk toparlanan, yaralarını çok çabuk saran bir il.” Malatya’nın Türkiye’ye çok iyi geleceğine inanıyorum.Siyasetiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, muhalefetiyle, iktidarıyla, milletvekilleriyle, belediye başkanlarıyla, kaymakamlarıyla, valileriyle, vali yardımcılarıyla, üniversiteleriyle, işadamlarıyla tüm dinamiklerini omuzlayarak inanıyorum ki Malatya’da bu büyük yük herkes omuzlarını kaldıracak ve geleceğe umutla bakacak.O kadar hissediyorum, o kadar görmek istiyorum ve Malatya’daki potansiyelini net bir şekilde görüyorum.”

habermutki.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu