Haber

Kemal Kılıçdaroğlu canlı yayında: ‘Değişimin önünü açacağız’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Tele 1 kanalında gazeteciler Merdan Yanardağ, Cihan Özalkuş ve Zeynel Lüle’nin sorularını yanıtlıyor.

Seçim sürecinde yaşananlar ve seçimin kaybedilmesinin ardından yaşanan değişim tartışmalarının sorulması üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin “kirli bir kampanya” yürüttüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayında kendisi hakkında montaj video hazırladığına dair açıklama yaptığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet tarihinde böyle kirli bir seçim kampanyası görülmedi. Yalan ve dolandırıcılık kampanyası. Dolandırıcılık yapıp montaj videolarına sığınan kişi başkanlık koltuğuna oturamaz.” Ben de Saray’ın manevi meşruiyetinin tartışılması gerektiğini söyledim. Ama üzgünüm, medya bunu tartışmadı, siz tartışmadınız. Ahlaki meşruiyetin tartışılması gerekiyor” dedi.

Kılıçdaroğlu, montaj görüntüsünün YSK tarafından yasaklandığını ve dava açacaklarını belirterek, “YSK kararıyla hukuken kazanmış olabilirler ama bu zaferin arkasında ne ahlak ne de adalet var. Devletin valisini alacaksınız, jandarma, komutan yanınızda, devletin jandarması Erdoğan’ın bildirisini köy köy dağıtacak mı, hangisi, bu neden tartışılmıyor?” söz konusu.

Kılıçdaroğlu, “CHP’yi tartışmasınlar demiyorum. CHP, ben ve seçim de konuşulacak” dedi. Erdoğan için 3 liradan fazla harcadı. Parayı nereden buldu? Kanunsuz ve ahlaksızdırlar. terimleri kullandı.

DETAYLAR GELİYOR…

demirozu-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu