Yaşam

Kanser hastası Armağan Çağlayan taburcu oldu

İzmir’de akciğer kanseri teşhisi konulan ve tedavi altına alınan Armağan Çağlayan, hastaneden taburcu edildi. Kendisini çok iyi hissettiğini söyleyen Çağlayan, “Görülecek bir günümüz var, yiyecek ekmeğimiz var. Tedavi sürecinde hiç korkmadım. Ölmeyi hiç düşünmedim. Ama acı çekmekten korktum.”

Ünlü sunucu ve televizyon yapımcısı Armağan Çağlayan, Medicana International İzmir Hastanesi’nde devam eden kanser tedavisinin ardından bugün taburcu oldu. Geçtiğimiz günlerde akciğer kanseri olduğunu açıklayan ünlü isim, taburcu olmadan önce basın mensupları önünde açıklamalarda bulundu. Geçirdiği tedavi sürecini anlatan Armağan Çağlayan, imkanı olan herkesin her yıl check-up yaptırmasını tavsiye etti.

“6 ay sonra gelseydim belki daha farklı bir senaryo olabilirdi”

Armağan Çağlayan yaptığı açıklamada erken teşhisin değerine dikkat çekerek, imkanı olan herkesin her yıl check-up yaptırmasını tavsiye etti. Çağlayan, Aslında sadece kontrole geldim. Hiçbir şikayetim olmadı. Merda hocanın odasına girdiğimde ‘En çok korktuğum yere geldim’ dedim. Sonra hocaya sinemamı gösterdim ve beni gönderdiler. Ardından Merda Hoca geçen Mart ayında Edremit’te çektiğim filme baktı. 3 mm’lik kütlenin 16 mm’ye çıktığını görünce bunu hatırladı. Kanserin bitmeyen süreci. Bu ekonomik zorluklarda insanlara her sene check-up yaptırın demek garip gelebilir ama imkanı olan herkes yaptırsın. Gerçekten de erken teşhis hayat kurtarır. 6 ay sonra gelseydim daha farklı bir senaryo olabilirdi” dedi.

“Ölmekten korkmuyorum”

Ölmekten değil, acı çekmekten korktuğunu vurgulayan Çağlayan, “Öğretmenlerimizin ilgisi çok önemliydi. Gün görecek, bizim yiyecek ekmeğimiz var. Hiç korkmadım ve ölmek hiç aklıma gelmedi. .Ama ben acı çekerim diye korkuyordum.Başkasının başına gelince ‘ölecek’ diyoruz ama kendi başına olunca öyle olmuyor.Yoğun bakımda bile güzel anılarım var. Doğru kararın teşhis koyan ekibe teslim olmak olduğuna karar verdim.”

Doktorlardan sigara uyarısı

Armağan Çağlayan’a erken kanser teşhisi koyan Medicana International İzmir Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Merda Erdemir Işık, “Küçük boyutlu bir kitle tespit ettik. Detaylı inceledikten sonra yolumuzu çizmeye devam ettik. Çok şükür çok uyumlu davrandı ve süreç buralara kadar geldi. Hocalarımızın şifalı ellerinde tamamladık. Hem tanı hem de tedavi süreci.” Basın açıklamasında konuşan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Özgür Samancılar ise, “Erken saptandığında akciğer tümörlerine karşı ameliyatla başarılı sonuçlar alınıyor. Merda hocam gerekli işlemleri yaptıktan sonra biz de ameliyat oluyoruz” dedi. Ameliyata uygun olacağına karar verdik.Yaklaşık 5-6 gün önce kapalı ameliyat yaptık.En iyi sonuçları aldığımızı düşünüyoruz.Takip olacak.Covid döneminde çok tomografi çekildi.Saygılarımla bu çok erken evrede tümör yakaladık.Bu yüzden tarama ve check-up programları çok önemli.Armağan Bey artık sigarayı bırakacak.Akciğerlerin eski performansını yakalaması biraz zaman alacak. Onun için de sigarayı bırakmak gerekiyor’ dedi.

“Beyler eskisinden daha uygun olacak”

Basın açıklamasında konuşan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kutsal Turhan ise “Akciğer tümörü en erken evrede yakaladık. Lenf bezleri temizlendi ve kapalı ameliyat yaptık. Çok çabuk ayağa kalktı. ve yaraları daha çabuk iyileşecek.Çok memnunuz.Bunu erken tespit etmek çok değerliydi.Sigara içenlerin yılda bir kez akciğerlerini kontrol ettirmeleri erken teşhis ve sonrasında ameliyat olması açısından çok değerli.Armağan Bey sigarayı bırakmaz ve sigarayı bırakmaz ise yürüyüşlerini aksatmıyor, hayatına eskisinden çok daha iyi devam edecek.” – İZMİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu