Haber

IMECE uzaya fırlatıldı!

ANKARA (İGFA) – Müşteri kuruluşu Hava Kuvvetleri Komutanlığının son kullanıcısı Savunma Sanayii Başkanlığı olan TÜBİTAK UZAY tarafından tasarlanıp geliştirilen Türkiye’nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE’nin fırlatılması için geri sayım başladı. TÜBİTAK ve Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından. .

Dünyanın herhangi bir yerinden yüksek çözünürlüklü uydu görüntülerini herhangi bir kısıtlama olmaksızın çekebilme özelliğine sahip olan IMECE, uzay taşıyıcı Space X tarafından yörüngeye fırlatılacak.

IMECE, ABD’deki Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü’nden uzaya fırlatıldı.

TÜBİTAK UZAY’ın Ankara’daki yer takip istasyonunda düzenlenen lansman törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Dijital Dönüşüm Dairesi Başkanı Ali Taha Koç ve TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal katıldı. . katılımıyla gerçekleşir.

İŞTE İMECE’NİN KİMLİĞİ:

Yerli ve milli imkanlarla üretilen yüksek çözünürlüklü ilk gözlem uydusu İMECE’nin detayları şöyle:

Yaklaşık ağırlık. 700 kilo

BOYUTLAR: Yaklaşık. 2 mx 3,1 m

ÇEKİM KABİLİYETİ: 320 Mb/s brüt bilgi hızı ile 1000 km uzunluğunda ve 16,73 km genişliğindeki bir alanı tek çekimde çekip çekilen görüntüleri yer istasyonuna indirebilmektedir.

YER: Elektro-optik kamera, uçuş bilgisayarı, elektrikli tahrik, yönlendirme ve yörünge belirleme, güç ve iletişim alt sistemleri, yıldızlar, güneş dedektörü, reaksiyon çarkı, küresel konumlandırma sistemi alıcısı, manyetometre, 7,3 m çapında antenli yer istasyonu.

X-Bant ve S-Bant haberleşme sistemleri ile uçuş bilgisayarı yazılımları, yönlendirme ve yörünge yazılımları, analiz yazılımları, yer istasyonu yazılımları ile şifreli ve güvenilir iletişim.

demircihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu