Haber

Gemlik’teki zeytin üreticilerine alım noktalarında ziyaret

BURSA (İGFA) –Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Umurbey’deki satın alma noktasını ziyaret ederek çiftçilerin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunarak hayırlı mahsuller diledi.

Ziyarette Başkan Sertaslan, Gemlik Belediyesi’nin çiftçi yararına birçok yeniliğe imza attığını belirterek, her zaman üreticinin yanında olduklarını vurguladı.

Gemlik Belediyesi’nin çiftçi yararına birçok projeye imza attığını belirten Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, kendi döneminde bu konuda birden fazla ilin yapamadığını başardıklarını belirtti.

Türkiye’nin en kaliteli sofralık zeytininin marka değerini artırmak için çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Önder Sertaslan, “Gemlik’in gözbebeği zeytin konusunda maalesef önceki yönetimler hiçbir zaman sorumluluk almadı. Gemlik Belediyesi olarak çiftçilerimizin hayatını kolaylaştıracak birçok projeye imza attık. Umurbey’de kurduğumuz kırsal kalkınma ofisi ile çiftçilerimizin bilimsel tarımın önünü açtık. Toprak numunelerini bu laboratuvara getiren çiftçilerimiz analiz ettirip eksik minerallere göre gübreleme ve ilaçlama yapıyor. Böylece çiftçimizin cebinde milyonlarca lira kalıyor. İlçemizin 7 ayrı bölgesine sulama göletleri yaparak su ihtiyacını kısmen ortadan kaldırdık. Her yıl 500 bin fidanı çiftçilerimize ücretsiz dağıtıyoruz. Her yıl gerçekleştirdiğimiz arazi yol düzenleme çalışmalarımızla çiftçilerimizin özellikle hasat döneminde yaşadığı ulaşım sorunlarını ortadan kaldırıyoruz. Gemlik zeytininin marka değerini artırmak için kendi adımız altında bir marka oluşturduk. “Gemlik Belediyesi olarak çiftçilerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu