Haber

Erdoğan: Terör örgütlerinin güvenlik koridorlarından çekilmesine izin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “‘Çekeceğiz.’ Nereden çekilecekler, Türkiye’nin terör örgütlerinden sınırlarını korumak için oluşturduğu güvenlik koridorlarından çekilecekler, kafanıza bakın, polisim benim askerim mi zannediyorsunuz, böyle bir fırsat bulunca hemen geliyorlar. izin verecek.” söz konusu.

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Vatandaş Dernekleri Buluşması”nda konuşan Erdoğan, seçim gecesi yaşananları vatandaşların da gördüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bütün bunların yanında depremzedelerimize gösterilen saygısızlık onların ayıbını sonuna kadar doldurmaya yeter” dedi. Sözlerine şöyle devam etti:

“Ülkemizin başına gelen en büyük felaket olan 6 Şubat depreminden sonra biz depremzedelerimiz için gece gündüz çalışırken onlar ne yaptılar? reklam malzemesi mi harabe harabeleri önünde turistik fotoğraf çektirmek ve milletin acısını umursamadan gösteri yapmak dışında ne yapmışlar ne yapmışlar bakalım bir işe yaramamışlar hamd bize olsun kurumlarımız, belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, depremzedelerin yaralarını fiilen sarıyoruz, olsun olmasın, peki seçimden sonra depremzedelerimiz utansın, kibirlensin, siyasete, ahlaka, insanlığa hakaret etsinler. .Ne diyelim onların gerçek yüzü bu.Hayır sen kendi iradenle farklı bir karar verirsen dünyayı yerle bir ederler, sana hakaret etmezler, kabalık etmezler.Faşizm onların ruhuna işlemiş. . Oysa bölücü örgütle, FETÖ’yle, tefecilerle, küresel medyayla, emperyalistlerle yol yürüyenlerden başka ne beklenebilir ki?”

“‘Milletimizin aldığı her kararın başımızda yeri vardır’ dedik hep. dedik”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Onlar nereden emir alıyorlar Kandil’den, terör örgütünün şehirdeki uzantılarından. Biz nereden emir alıyoruz Allah’tan milletten. Bizim çizgimiz bu. çizgi yanımıza yaklaşamaz, Defne’de CHP yüzde 80, yüzde 20 oy aldı, daha da aşağı olabilir, ama hastaneyi biz onlara rağmen yaptık, inşallah açacağız. Pazar günü.Çünkü kaç oy aldığımız bizi ilgilendirmez.’İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olandır’ dedik. Onun kararına göre hareket ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Milletin, 14 Mayıs’ta iradesiyle hangi maskeyi takarsa taksın, ne alay ederse etsin, kendi gerçek yüzünü bildiğini ve gördüğünü bir kez daha ispatladığını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

“Baştan beri söylediğimiz şey ‘Milletimizin aldığı her kararın kafamızda yeri vardır’ idi. Peki ne dediler, ‘yıkayacağız’ dediler. Neyi yıkacaklar, ülkemize, milletimize kazandırdığımız eserleri yıkacaklar, ‘Geri çekileceğiz’ dediler. Nereden çekilecekler, Türkiye’nin terör örgütlerinden sınırlarını korumak için oluşturduğu güvenlik koridorlarından çekilecekler, kafanıza bakın, polisim benim askerim mi dersiniz izin verince izin verirler. Böyle bir fırsat bulunca ‘Onu serbest bırakacağız.’ Kimi serbest bırakacaklar, cezaevindeki PKK’lıları, FETÖ’cüleri, aylakları serbest bırakacaklar, Selo’yu serbest bırakacaklar, kim bu Selo, Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne sebep olan terörist Selo dediler. .Bu ülke bir hukuk devleti ise, bu ülkede hukuk varsa Allah’ın izniyle biz görevimizin başında olduğumuz sürece adalet ve hukuktan başka mekanizma işlemez, en ufak bir adım atılmaz.”

“Siyasette böyle bir yola giren insan böyle gaf yapmaz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üstelik devletten attığımız her terör bağlantılı kişiyi geri alacaklarını söylediler. ‘Dokunacağız’. Neye dokunacaklar dediler, kimi yakalayacaklar, kamuda, siyasette, sivil toplumda bu vatana ve millete hizmet etmiş kim varsa yetişecekler, ‘borç alacağız’ dediler. Kimden borç alacaklar, asırlarca bu memleketin iliğini, kemiğini sömüren, 10 yıl önce faizini kestiğimiz tefecilerden borç alacaklar, Londra tefecilerinden borç alacaklar dediler. “Kemal Bey tefeci oldukları halde size kuruş kuruş vermezler. Kime vereceklerini çok iyi bilirler.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İlişkilerimizi yeniden düzenleyeceğiz” dedi. Ya bir yandan Rusya’ya saldırırsınız, bir yandan da ilişkilerimizi yeniden düzenleriz’ dediğine dikkati çeken Prof. Rusya Hükümet Sözcüsü ne dedi, ‘Kanıtlayın.’ dedi. Hadi bakalım. Henüz değil. ‘Kanıtla.’ dedi. Neden? Çünkü siyasette böyle bir yola giren insan böyle bir gaf yapmaz.” dedi.

Erdoğan, Batı’nın bütün ülkeleri ABD, Rusya ve Çin ile görüşebileceklerini, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak hepsiyle görüştüklerini ve hiçbirini dışlamadıklarını söyledi.

Amerika’nın S-400’leri iade etmelerini istediğini belirten Erdoğan, “Hayır dedik, bize Patriot vermediniz. Savunma konusunda bu adımı attık. Vermiş olsaydınız zaten bu yola başvurmazdık. Yapmadın, biz yolda tevessül ettik.” F-16’lar konusunda da, F-35’ler konusunda da dimdik durduk ve duruşumuzdan taviz vermedik.” şeklinde konuştu.

(sürecek)

tutakhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu