Yaşam

Egeli İletişim mezuniyet sevincini Sinan Akçıl ile yaşadı

Ege Üniversitesi İrtibat Fakültesi’nden bu yıl mezun olmaya hak kazanan öğrenciler düzenlenen törenle medya bölümüne uğurlandı. prof. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet törenine AB Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Törene konuk olan sanatçılar Sinan Akçıl ve Dicle Olcay, popüler müzikleriyle Egeli gençlerin mezuniyet coşkusuna ortak oldu. Törende, sanatçı Sinan Akçıl’a “İlham Veren Yıldızlar – Altın Kariyer” ödülünü Dekan Prof. Dr. Gültekin takdim etti.

Törenin açılış konuşmasını yapan Prof. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın öğrenci odaklı, eğitimde kaliteli ve araştırma üniversitesi olma hedefleri dijitalleşme ve uluslararasılaşma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Üniversitemizin başarısında ve her türlü faaliyetlerinde emeği ve emeği geçen tüm çalışanlarımıza şahsım ve Ege Üniversitesi adına bir kez daha teşekkür ederim.”

prof. Ersan, “Sevgili aileler, baktığınız, büyüttüğünüz çocuklarınız bugün size en güzel hediyeyi veriyor. Profesyonel bireyler olarak hem kurumsal hem de kısmen akredite olmuş bir üniversiteden Egeli olmanın ayrıcalığıyla mezun oluyorlar. Çocukların başarısında sizlerin büyük emekleri ve fedakarlıkları var. Bu sebeple sizi tebrik ediyorum. Gençlerimiz de öğrenci olmanın sorumluluğunu yerine getirdiler. Bundan sonra onları daha büyük sorumluluklar beklemektedir. Hepinize hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.

“Bütün bölümleriyle akredite bir fakültenin mezunusunuz”

Öğrencilere seslenen Dekan Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Öğrenci odaklı felsefeyi benimseyen, tam akredite bir araştırma üniversitesinden mezun oluyorsunuz. Ayrıca fakültemiz tüm bölümleri ile akredite bir fakültedir. Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında, milli kültür ve değerlerimize sahip çıkarak, teknoloji ve dijital dönüşümü yakından takip ederek sektöre adınızı altın harflerle yazacaksınız.

Ailelere teşekkür eden Prof. Dr. Gültekin, “Çocuklarınızı büyük bir özveri, emek ve alın teriyle büyüttünüz. Size yeterince teşekkür edemeyiz. Bugün mezunlarımızı medya sektöründe çok iyi yerlerde göreceğimize eminim. Fakültemizin gururu olacaklar. Hepsine güvenimiz tamdır. Mezun olduktan sonra da arkalarında durmaya devam edeceğiz. Hepinize en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

“Burada Alacağımız Eğitimle Sektörde Güzel İşler Yapacağız”

İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü dönem birincisi Eslem Türkoğlu, “Üniversiteye başladığımız ilk günü, aldığımız ilk dersi hatırlıyorum ve o günden bu yana 4 yıldan çok daha kısa bir süre geçmiş gibi. Maalesef ülkemizde ve dünyada yaşanan talihsiz olaylar nedeniyle 4 yıllık eğitimin neredeyse yarısını kampüs yerine yurtta geçiren bir nesil haline geldik. Keşke arkadaşlarımız ve öğretmenlerimizle kampüste daha fazla zaman geçirme fırsatımız olsaydı. Üniversite seçerken yaşadığım şehrin dışında bir üniversite seçtim. İzmir’e gelmek benim için yeni bir hayata ilk adımı atmaktı. Yeni bir şehir, yeni bir okul, yeni öğretmenler, yeni arkadaşlarla tanıştım. Cesaret alıp o adımı attığımı söylediğim doğrudur. Benim gibi birçok arkadaşımın bu adımı attığı doğrudur. Zor bir 4 yıl geçirmemize rağmen hayata ve mesleğimize dair çok şey öğrendik. Biz mezunlarla birlikte dalaya yenileri ekleniyor. 4 yılda ne iş yaparsak yapalım burada aldığımız eğitimle ve kendimizi olabildiğince geliştirerek çok güzel şeyler yapacağımıza eminim. Bu öğrenme yolculuğunda emeği geçen tüm öğretmenlerimize şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından yeni mezunlar Sinan Akçıl ve Dicle Olcay’ın müzikleri eşliğinde hem güldüler hem de eğlendiler. Törenin sonunda Akçıl ve Olcay’a günün anısına ikramlarda bulunuldu. Etkinlik, mezunların basın yemini okuması ve klasik bir şekilde kep atmalarıyla sona erdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

karamursel-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu