Haber

Diyarbakır’da okulun dibinde yıkım: Gürültü ve tozdan ders işlenmiyor

6 Şubat’ta yaşanan depremde, Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesi Peyas Mahallesi’ndeki 4 bloklu Öz Teknik Sitesi ve Mas Apartmanı ağır hasar gördü. Yaklaşık 1 ay önce 4 binanın yıkım süreci başladı, yıkım tamamlandı ancak moloz kaldırma süreci halen devam ediyor.

11 Eylül’de okullar açıldı ve öğrenciler derslere başladı. Öz Teknik Sitesi ve Mas Apartmanı’na 100-200 metre uzaklıkta bulunan Hantepe Eğitim Şehitleri İlköğretim Okulu’nda öğrenciler moloz kaldırma işlemi nedeniyle ders çalışamadı. Okulda eğitim gören yüzlerce öğrenci hem kamyon ve kazıcı seslerinden hem de taşınan molozların oluşturduğu tozdan rahatsız oluyor.

‘ÇOCUKLARIN SAĞLIĞINI TEHLİKE EDİYOR’

Amida News’e konuşan Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Zülküf Güneş, depremin üzerinden 7 ay geçmesine rağmen Diyarbakır’daki yıkımın tamamlanmadığını söyledi. Okul çevresinde yapılan yıkımların çocukların sağlığını tehlikeye attığını ve gürültü nedeniyle dersleri imkansız hale getirdiğini belirten Güneş, “Yönetmeliğe uygun yıkılmadığı için toz ve moloz tehlikesi devam ediyor. “Okullara yakın alanlarda toz ve parçacıklar çocukların sağlığını tehlikeye atıyor, yerinde ayırma yapıldığı için gürültüden dolayı okullarda ders işlenmesine bile engel oluyor” dedi.

‘HAFTASONU YAPILACAK’

Güneş, okul çevresindeki yıkımların hafta sonu yapılması gerektiğini belirterek, “Diğer yıkımların suyla ve bilime uygun şekilde yapılması gerekiyor.”

nilufer-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu