Haber

Deprem bölgelerine giden Ali Babacan: Yıkım çok büyük

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ziyaret ettiği deprem bölgelerinden gözlemlerini paylaştı. Sosyal medya hesaplarıyla yıkımın çok büyük olduğunu vurgulayan Babacan, “İlaç temini büyük sorun. Gezici eczaneler artırılmalı. Kronik hastalar var ve ilaçlarının adını hatırlamıyorlar. Tuvaletler büyük sorun. Daha fazla seyyar tuvalet mutlaka yapılmalı. Salgın hastalıkların yayılmasına uygun ortam var.” söz konusu.

Elektrik kesintisine değinen Babacan, şu ifadeleri kullandı:

“Tahribat çok büyük. Kamu ve özel bakım fark etmeksizin ne kadar iş makinesi var, ne kadar jeneratör atıl durumda olursa olsun derhal bölgeye gönderilmelidir. Çoğu yerde elektrik yok. Geceleri zifiri karanlık. Antakya, Maraş, Adıyaman ve daha bir çok yerde Fener ve pil lazım.”

ADANA’YA GİTMEK: SORUN BÜYÜK OLMAZSA

Antakya’nın ardından depremden etkilenen Adana’ya giden Babacan, 5 binanın tamamen yıkıldığı Çukurova Yurt Mahallesi’nde açıklama yaptı. Babacan, Adana’da yıkılan toplam bina sayısının 16 olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Adana merkezde maalesef sorun büyük. Enkazın başında birçok aile yakınlarından haber bekliyor. Acı büyük. Şehir merkezindeyiz. Ancak vatandaşlarımız haklı. her yerde olduğu gibi burada da arama kurtarma çalışmalarının ve diğer yardımların geç gelmesinden bahsediyorlar, şehir merkezinde olmamıza rağmen şikayet ediyorlar.”

Türkiye’nin yakın tarihinde hiç bu kadar büyük bir yıkımla karşılaşmadığını söyleyen Babacan, şöyle devam etti:

“Bir yanda büyük bir yıkım var, bir yanda sınırsız, bitmeyen muhtaçlık var ama diğer yanda kısıtlı kamu kapasitesi ve sivil çabalarla bu ihtiyaçları karşılama yarışı ve çabası var. Allah yardımcımız olsun.Ateş düştüğü yerde yanıyor.Acı büyük, yıkım büyük. İster kamu ister özel olsun, bireysel çabalarıyla da olsa kurtarma çalışmalarına katılan tüm dostlarımıza ve vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Türkiye’nin dört bir yanından kendi emekleriyle toprağı betonu kazıyarak insanlara ulaşmaya çalışan binlerce binlerce insan kendi emekleriyle buraya ulaşıyor.” Sahada istekli vatandaşlarımız var. Hepsine şükranlarımı sunuyorum. Bunu kurumsal ve sistemli bir şekilde yapmaya çalışan tüm sivil inisiyatiflere ayrı ayrı teşekkür ediyor, kamu, belediye ve merkezi yönetim birimlerinden bu arama kurtarma çalışmalarında emeği geçen herkese Allah’tan kolaylıklar diliyorum. bir millet.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu