Haber

CHP İlke ve Demokrasi Hareketi Sözcüsü Öymen: Kendi adayımızı çıkaracağız

CHP Unsuru ve Demokrasi Hareketi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, “CHP’nin ve Türkiye’nin geleceği için, ayrıca şahsınızın yıpranmaması için yerel seçimlerden önce kongrenin yapılmasını sağlamanız gerekir. Bir sonraki kurultayda başkan adayı olmanızı ve bunu bir an önce yapmanızı rica ediyorum.” Zamanında açıklarsanız daha iyi olur.”

Hareketin sözcüsü Prof. Dr. Örsan Öymen, CHP’deki kurultay ve kurultay sürecine ilişkin Kılıçdaroğlu’na yazdıkları çağrı yazısını Taksim’de bir otelde düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu.

CHP’nin ilke ve programlarının kongre tarafından belirlendiğini ve her partilinin bu ilkelere uymakla yükümlü olduğunu vurgulayan Öymen, bu ilkelerin geçmiş yıllarda ve mevcut yönetim döneminde en üst düzeyde uygulanmadığını savundu.

‘Laiklik başta olmak üzere bu ilkelerin tasfiye edildiğini gözlemlediklerini’ belirten Öymen, CHP’de değişiklik isteyen diğer aday adaylarının bu unsurlara ve parti ideolojisine gereği gibi sahip çıkmadıklarını ileri sürdü.

‘ADAYLARI AÇIKLAYACAĞIZ’

Öymen, kurdukları İlke ve Demokrasi Hareketi’nin cumhurbaşkanı adayı belirleyeceğini kaydetti.

Mayıs ayındaki seçimlerin ardından Öymen, bu mektubu Kılıçdaroğlu’na kongre ve kurultay sürecine ilişkin görüşlerini iletmek için yazdıklarını ve söz konusu mektubu okuduklarını söyledi.

Mektupta, “Son seçimler öncesinde şahsınızın, teşkilatlarınızın ve partililerinizin tüm emeğine ve emeğine rağmen maalesef seçim kaybedilmiştir” denildi. Yazıda, “CHP, sizin liderliğinizde yapılan tüm seçimleri, 13 yılda 12 seçimi maalesef kaybetti” deniyordu.

Bu seçimlerin 5 milletvekili, 3 cumhurbaşkanlığı, 2 referandum ve 2 belediye seçimini içerdiğini savunan mektupta, “2019’da belediye seçimlerinde kazanan iller kısmi olsa da Türkiye genelinde o seçimler de kaybedildi. “.

‘Hiçbir adayı desteklemeden tarafsız kalın’

Mektupta ‘seçimleri kaybetme nedenleri’ şöyle sıralandı:

“Parti içi demokrasinin yeterince uygulanmamış olması. Laiklik başta olmak üzere partinin kurumsal kimliği ve temel unsurları büyük ölçüde tasfiye edilmiştir. Devletçi, halkçı, halkçı, sosyal demokrat ve demokrat sol ekonomi politikaları yeterli ve yeterli düzeyde uygulanmamıştır. somut olarak geliştirilmiş ve kamuoyuna aktarılmamış olmasıdır.Meclis listelerinde çok düşük oy alan ittifak içindeki siyasi partilere seçilebilecek kadrolardan orantısız sayıda milletvekili verilmiştir.”

Mektupta, seçimlerin ardından yönetimin gerçekçi bir analiz ve özeleştiri ortaya koymadığı, yönetimi eleştirenlerin disiplin cezası ve partiden ihraçla tehdit edildiği ileri sürülerek, gizli bilgilerin açığa çıktığı iddia edildi. Zafer Partisi ile yapılan protokol de hayal kırıklığı yarattı.

Kılıçdaroğlu’na yazılan mektupta şu çağrı yapıldı:

“CHP’nin ve Türkiye’nin geleceği için, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin yeniden inşası ve Cumhuriyet’in korunması için şahsınızın daha fazla yıpranmaması için kongrenin cumhurbaşkanı huzurunda yapılmasını sağlamalısınız. yerel seçimlerde, demokrasi ve siyasi ahlakın bir gereği olarak, genel başkan adayı olmamak ve bunu bir an önce açıklamak, kongrede yapılacak genel başkanlık yarışında rastgele bir adayı desteklemeden tarafsız kalmak ve kongre kongre seçim sürecine müdahale etmemek.”

‘SORUMLULUĞU ÜSTLENMEYE HAZIRIM’

İlke ve Demokrasi Hareketi’nin adayı kim olacak sorusuna Öymen şu yanıtı verdi:

“Arkadaşlarımla bir toplantıya geleceğiz, isme karar vereceğiz. Ama şu kadarını söyleyebilirim. CHP genel başkan adayı olmam konusunda teşkilattan, tabandan, üyelerimizden teklifler, beklentiler, talepler var. Şimdi bir sonuca varmadık, bu konuda sorumluluk almaya hazırım.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu