Haber

Başkan Soyer bir kez daha Kiraz’a bağlı Dokuzlar köyünde

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2019 yerel seçimlerinin ardından hızla gittiği Kiraz’ın Dokuzlar köyünde ilk olarak en az oyu aldığı yeri ziyaret etmek üzere yaptığı konuşma doğrultusunda bu kez büyük ilgiyle karşılandı. 4 yıldır kesintisiz hizmet verilen Dokuzlar’da tarımın önemine dikkat çeken Soyer, “Üretici tek başına, çaresiz, ne yapacağını bilemiyor. Tarım başıboş bırakılmaz. Tarımın planlanması gerekiyor” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2019 yerel seçimlerinde en az oyu aldığı ve göreve gelir gelmez ilk uğradığı yer olan Kiraz’ın Dokuzlar köyüne gitti. Tüm taleplerin değerlendirildiği ve 4 yıl görev yaptığı köy halkıyla bir araya gelen Önder Tunç Soyer’e Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu eşlik etti. Seçim çalışmalarına en az oy aldığı köyden başlayan Önder Soyer, Dokuzlar sakinleriyle sohbet ederek ihtiyaçlarını sordu.

“Tarımla geçimini sağlayamıyor”
İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak tüm talepleri karşılamaya devam edeceklerini belirten Lider Soyer, tarımın önemine dikkat çekti. “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonuyla İzmir’de yürütülen çalışmaları anlatan Önder Soyer, “Bu ülkede hayvancılık kirletilmemeli. Burada üretim yapan vatandaş üretimi bırakır, hayvanlarını satar, toprağını ekmezse vatandaşın istikrarı bozuluyor. Evini ve işini dağıtan şehre gider. Burada işsizler ordusuna katılır. Burada üretmeye devam ederse neden başka yere gitsin? Ama insan mecbur. Tarımla geçimini sağlayamıyor. Daha önce bir planlama organizasyonu vardı. İnsanlar ne ekeceklerini ve ne kadar satacaklarını biliyorlardı. Kaldırdılar. Üretici tek başına, çaresiz, ne yapacağını bilemiyor. Her yıl farklı bir eser dikiyor. Tarım başıboş bırakılmaz. Tarımın planlanması gerekiyor. Ürünün planlanması gerekiyor.”

“Çok az kaldı”
Dokuzlar Muhtarı Mahmut Akçaoğlanoğlu, “Vatandaş üretmek istiyor. “Şehre gitmek istemiyor” sözlerinin üzerine Önder Soyer, “Çok az kaldı. Dişlerini gıcırdat. Bir şeyler değişecek, her şey değişecek.” CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Bahar sizlerin desteğiyle gelecek” sözünü kullandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-eceabat.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu