Ekonomi

Asgari ücrette ikinci toplantı bugün

Personel, patron ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Fiyat Tespit Kurulu, asgari fiyat için orta artış oranını belirleme çalışmaları kapsamında bugün ikinci toplantısını yapacak. Taraflar, orta ölçekli müzayedelerin sayısı konusunda müzakere edecek.

7 milyonu aşkın çalışanı doğrudan, dolaylı olarak da tüm toplumu ilgilendiren yeni asgari ücretlerle ilgili süreç devam ediyor.

İlk toplantısını 13 Haziran’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde yapan komisyon, bugün saat 10.00’da ikinci toplantısını yapacak.

Hazine, Maliye ve Ticaret bakanlıkları ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinin ekonomik veri ve raporları sunacağı toplantıda, taraflar ortalama ihale sayısını görüşecek.

Öte yandan heyet toplantısının ardından saat 14.00’te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye Patron Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yürütme Konseyi Başkanı Özgür Burak Akkol birer birer hazır bulunacak.

Asgari ücret, işçi için aylık brüt 10 bin 8 lira, vergi ve kesintiler düşüldükten sonra net 8 bin 506 lira ve 80 kuruş olarak uygulanıyor.

Asgari fiyatın patrona maliyeti toplam 11 bin 759 lira, bir personel için 40 kuruş. Bunun 10 bin 8 lirası brüt taban fiyat, 1551 lirası 24 kuruş sosyal güvenlik primi, 200 lirası 16 kuruş işveren işsizlik sigortası fonu. (EKONOMİ HİZMETİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu