Ekonomi

ABD hisse senedi vadeli işlemleri, Hazine getirilerinin yükseldiği bir ortamda sabit kaldı

ABD hisse senedi endeks vadeli işlemleri Pazartesi günü büyük ölçüde değişmezken, Federal Rezerv’in bu yıl herhangi bir faiz indirimini erteleyebileceğine dair artan beklentiler nedeniyle Hazine getirileri yükseldi. Geçen hafta Federal Rezerv yetkililerinden gelen yorumlar, Fed’in faiz oranlarını düşürme aciliyetini azaltabilecek güçlü bir ABD ekonomisine işaret ediyordu.

Wall Street’teki ana endeksler, piyasa katılımcılarının Fed’in faiz indirimine ilişkin beklentilerini ayarlamasıyla önceki haftayı kayıplarla kapattı. CME FedWatch Tool’a göre, Haziran ayında bir faiz indiriminin gerçekleşme olasılığı geçen hafta başındaki %58’lik beklentiden %48’e geriledi.

Londra Menkul Kıymetler Borsası Grubu (LSEG) verilerine göre, bu yıl yapılacak faiz indirimi sayısı beklentisi de birkaç hafta önce öngörülen üç ila dört indirimden üçün altına düşürüldü.

10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi %4,45 gibi önemli bir artış göstererek Kasım ayından bu yana en yüksek noktasına ulaştı ve bu durum hisse senedi piyasaları üzerinde etkili oldu.

Yatırımcılar bugün Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee ve Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari’nin yapacağı açıklamaları bekliyor. Ayrıca, haftanın ilerleyen günlerinde açıklanması beklenen Mart ayı ABD tüketici fiyatları enflasyonu (TÜFE) raporunun, yıllık enflasyonun Şubat ayındaki %3,2’den %3,4’e yükseldiğini gösterebileceği beklentisi var.

Fed’in bu yıl üç kez faiz indirimine gitmeyi sürdürdüğü son toplantısının tutanakları da piyasalar tarafından bekleniyor.

Yaklaşan ilk çeyrek kazanç sezonu, JPMorgan Chase & Co (NYSE:JPM), Citigroup ve Wells Fargo & Co gibi büyük bankaların haftanın ilerleyen günlerinde mali raporlarını yayınlayacak olmasıyla ivme kazanacak. Varlık yöneticisi BlackRock (NYSE:BLK) ve Delta Air Lines’ın (NYSE:DAL) da bu hafta çeyrek sonuçlarını açıklaması bekleniyor.

Erken işlemlerde Dow e-minis 19 puan, S&P 500 e-minis 4,75 puan ve Nasdaq 100 e-minis 9,25 puanlık hafif bir düşüş yaşadı.

Piyasa açılmadan önce Tesla (NASDAQ:TSLA), CEO Elon Musk’ın şirketin Robotaxi projesini 8 Ağustos’ta açıklayacağını duyurmasının ardından %3,4’lük bir yükseliş kaydetti.

Kripto para ve blok zinciri ile ilgili hisse senetleri, bitcoin fiyatlarındaki artışın ardından kazançlar yaşadı. Coinbase Global (NASDAQ:COIN), Marathon Digital (NASDAQ:MARA) ve MicroStrategy hisse senedi fiyatlarının %5,7 ile %11,9 arasında yükseldiğini gördü.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co’nun (TSMC) ABD’de işlem gören hisseleri, ABD Ticaret Bakanlığı’nın TSMC’nin ABD biriminin Phoenix, Arizona’daki gelişmiş yarı iletken üretimini desteklemek için 6,6 milyar dolar sübvansiyon alacağını açıklamasının ardından %1,3 oranında arttı.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

sahinbey-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu